Csütörtök, 2018. december 13., 03.56
„Az önkormányzat nem tudja, vagy nem akarja teljesíteni a kötelezettségeket”

Visszarendeződés

„Az aradi várat visszaveszi a Honvédelmi Minisztérium, nem kívánunk megállapodást hosszabbítani az Aradi Polgármesteri Hivatallal. Minden jel arra mutat, hogy a helyi önkormányzat nem tudja, vagy nem akarja teljesíteni a 2010-ben megkötött protokollban vállalt kötelezettségeket” – nyilatkozta Mihai Fifor védelmi miniszter, a PSD Arad megyei szervezetének szenátora Aradon.

2018. május 14-én jár le a határideje annak a megállapodásnak, mely az aradi önkormányzat és a védelmi minisztérium között jött létre 2010-ben, amikor az aradi vár a helyi polgármesteri hivatal hatáskörébe került.

Ahhoz, hogy az önkormányzat elkezdhesse a vár civil hasznosítására vonatkozó lépéseket, legelőször a várban jelenleg is állomásozó hadsereget kell onnan kiköltöztetni. Ennek egyik feltétele, hogy a város teljes mértékben korszerűsítse a régi gáji kaszárnyát. A városnak továbbá kötelessége, az említett munkálatokkal párhuzamosan, a környéken egy mintegy 10 hektáros területet a hadsereg rendelkezésére bocsátani (gyakorlótérnek), ugyanakkor egy másik telket, melyen az Országos Lakásügynökség (ANL) szolgálati lakásokat épít majd a katonáknak. Mindezeket a nyolc évvel ezelőtti megállapodást alátámasztó 2010/1100-es kormányrendelet szabályozza.

Mihai Fifor az aradi sajtónak elmondta, hogy pontosan nyolc éve folyik a huzavona az aradi önkormányzat és a Honvédelmi Minisztérium között, érdembeli megvalósítások azonban a mai napig nincsenek, a kötelezettségekből a város semmit nem teljesített és erre bizonyítékként iratcsomók vannak – nyilatkozta Fifor.

A PSD-s szenátor még hozzátette, hogy a helyi önkormányzat újfent hosszabbítani akar a megállapodáson 2020-ig, erről azonban már nem nyitnak tárgyalásokat.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'