JelenHaz
Vasárnap, 2019. március 24., 03.01
Újabb influenzaesetek Hunyad megyében

Viszik az oltást, mint a cukrot

Viszik az oltást, mint a cukrot
Viszik az oltást, mint a cukrot

Hunyad megyében immár 5 személynél mutatták ki az influenza-vírusok jelenlétét. Két esetben B-, három személynél AH1N1-típusú vírust találtak a vérmintákban – számolt be dr. Cecilia Birău DSP-szóvivő. Hozzátette: a megyében további 8 személyt utaltak kórházba az elmúlt héten influenza gyanújával, de két esetben negatív volt a lelet, hat esetben pedig még nem érkezett meg az eredmény Bukarestből.

A vírusos légúti megbetegedések száma amúgy növekvőben van a megyében. Az elmúlt héten 1402 új esetet vettek nyilvántartásba, közülük 581 személynél tüdőgyulladást is diagnosztizáltak.

Az influenza elleni oltást viszont e héten vitték mint a cukrot. Egyetlen hét leforgása alatt közel hatezren igényelték az immunizálást a háziorvosi rendelőkben. Jelenleg tehát még közel 3000 oltásadag van raktáron Hunyad megyében, az eredeti 30 597-ből.

A DSP képviselője arra inti a lakosságot, hogy az influenza első tüneteinél (gyengeség, hirtelen fellépő láz, fej- és torokfájás, orrfolyás) keressék fel mielőbb a háziorvost, és csökkentsék minimálisra a más személyekkel való érintkezést.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'