Kedd, 2018. június 19., 17.29

Vonatbaleset Hunyad megyében

A kisiklott vonat (Marius Crişan fotója)
A kisiklott vonat (Marius Crişan fotója)

Vonatbaleset történt szombat délután Hunyad megyében, Petrozsény és Piski között, Merișor falu közelében. Egy 16 vagonból álló teherszerelvény lesiklott a sínekről. Pontosabban 14 vagon siklott ki, 6 közülük 10 méter mély szakadékba esett.

A Hunyad megyei katasztrófavédelmi igazgatóság (ISU) információ szerint a balesetet a fékek meghibásodása okozta, a mozdonyvezető és segédje ugyanis jelezte a merișori állomásnak, hogy fékek nélkül jönnek, és ezért szabad utat kértek, amíg valahogy sikerül megállítani, vagy legalábbis lelassítani a vonatot. Sajnos ez nem sikerült, a 66 éves mozdonyvezető és 51 éves segédje elvesztette életét a balesetben.

Anemona Doda ISU-szóvivő szerint a baleset rendkívül nehezen megközelíthető helyen történt, a tűzoltók több száz méteren kézben vitték a helyszínre az életmentő felszereléseket. Később egy nagy kapacitású darut szállítottak a helyszínre a maradványok elszállítására. A baleset nyomán a vasút súlyos károsodást szenvedett mindkét vágányon, ezért a szakaszt le kellett zárni. A Piski és Petrozsényi közötti vasúti forgalom szünetel, a szerelvényeket másfelé terelik el.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'