MOL Winter EVO
Csütörtök, 2019. január 24., 08.16

Vöröshagyma, fokhagyma, jöjjenek a farsangba!

Vöröshagyma, fokhagyma, jöjjenek a farsangba!
Vöröshagyma, fokhagyma, jöjjenek a farsangba!
A fenti farsangra hívogatóval kezdték jelmezes bulijukat a mikelakai Fabius utcai óvoda magyar csoportos gyermekei február 2-án, pénteken.

Katicabogár, pillangó, rendőr, Piroska, tündér, szuperhős, űrhajós, méhecske, kutya és megannyi egyéb álarc mögé bújt óvodás vett részt a farsangi mulatságban, melyre egész héten lelkesen és izgatottan készültek óvónők és gyermekek egyaránt. A nagy buliból természetesen nem hiányoztak az óvó nénik sem – Varga Katalin, Czank Erika –, akik ezúttal hawaii lányokként mutatkoztak be.

„Ügyes kis csapat gyűlt össze – még három egykori óvodás is csatlakozott hozzánk –, mindenki beöltözött valaminek, és miután mindenki bemutatta jelmezét, még azt is elmondták a gyermekek, hogy mi a szerepe a választott álarcnak. Célba dobó versennyel folytatódott a mulatság, egy általunk készített nagy bohóc szájába kellett betalálni labdákkal.  Nagy sikere volt a szintén általunk készített csörgődobnak – ezt az előző napi pedakörön tanultuk –, a kicsik hamar megtanulták, hogy a papírtányérból vastag tészta segítségével készített hangszeren hogyan kell a ritmust ütni. Beiktattunk még a programba egy jól megmozgató játékot is: a székeket egymásnak háttal fordítva összekapcsoltuk a hullahoppokkal, így egy viszonylag hosszú alagút keletkezett, ahol át kellett kússzanak a gyermekek. Természetesen végig szólt a zene, táncoltunk is, nagyon jó volt a hangulat. A fánkevésre már kellőképpen kifáradtunk, de jóleső fáradtság látszott a gyermekek arcán – mondta el a Nyugati Jelennek Varga Katalin óvónő.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'