MOL Winter EVO
Kedd, 2019. január 22., 08.52

XI. Karácsonyi Vásár a főtéren

XI. Karácsonyi Vásár a főtéren
XI. Karácsonyi Vásár a főtéren

A nemzeti ünnep alkalmából, december 1-én 18,30 órakor kerül sor a Temesvári Polgármesteri Hivatal szervezte XI. Karácsonyi Vásár ünnepélyes megnyitójára a város főterén. Az idén új helyszínekre, az Opera tér mellett a Modex parkolójára és a Szabadság térre is kiterjed a Karácsonyi Vásár, amely 2017. december 1. – 2018. január 8. között fogadja a látogatókat.

December 1-én 18,30 órától a Timisoara Big Band fúvószenekar lép fel az Opera előtt felállított színpadon. 19 órakor gyúlnak ki az ünnepi fények, majd a hagyományos egyesülés hórája és folklórgála következik. 20 órától Alina Eremia, 21 órától a Pragu’ de Sus, 21,45 órától az ország határain túl is rendkívül népszerű énekesnő, Inna koncertezik. Az ünnepi rendezvényt a TVR3 csatorna élőben közvetíti.

A városháza közleménye szerint a főtéren több mint 100 faházikót állítanak fel, ahol a hagyományos ajándékvásárba várják az érdeklődőket. A Modex parkolójában gasztronómiai különlegességek csábítják a vásár látogatóit. A Szabadság téren idén először kézműves műhelyek nyílnak, ahol kerámiákra rajzolhatnak és festhetnek, üveggömbökre festhetnek, karácsonyfadíszeket készíthetnek, fára és üvegre festhetnek a gyerekek, de a felnőttek is. A Télapó műhelyébe kizárólag a gyerekeket várják.

A főtéri színpadon egész karácsonyig esténként folklór-együttesek, ifjúsági zenekarok, kolindás csoportok, bábosok, stb. lépnek fel. A Karácsonyi Vásárba naponta 10–23 óra között várják a látogatókat.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'