https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 13.01

Zarándoklat a világosi fegyverletétel emlékére

Március 15-én, pénteken p. Böjte Csaba szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány elnökének a szervezésében zarándoklatra hívnak Ópálosról Világosra a világosi fegyverletétel emlékére.

A program: 10.30 órakor gyülekező Ópáloson Balla Géza borpincéjénél,

11 órakor a zarándokok indulása, 12.15 órakor érkezés Gyorokra a katolikus templomba. Az ott sorra kerülő rövid szertartás, illetve szendvics- és ásványvíz-osztogatás után 12.45 órakor indulás Világosra. 16 órakor érkezés a világosi múzeum parkjába, ahol 45-50 fős csoportokban múzeumlátogatás, majd estebéd zárja a napot.

Fontos tudnivalók: a zarándoklat kimondottan forgalmas aszfaltúton történik, ezért ajánlott zöld reflektáló mellényeknek a viselete. Akinek van helység- vagy plébánia zászlaja, azt elhozhatja. Az úton Csaba testvérrel közösen imádkoznak, énekelnek, forradalmi verseket szavalnak. A szervezők Gyorokon a zarándokok részére szendvicseket köszönettel elfogadnak, a Világoson felszolgálandó estebédet önkéntes családok biztosítják. A zarándoklatot a várható forgalomban az útba eső települések polgármesterinek az egyetértésével a rendőrség biztosítja.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'