JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 15.56
Szórakoztató vetélkedők a környezetvédelmi világnapon

Zárd el, oltsd el, hasznosítsd újra!

Zárd el, oltsd el, hasznosítsd újra!
Zárd el, oltsd el, hasznosítsd újra!

Ovidiu Drăgănescu prefektus mai sajtótájékoztatóján ismertette a  „Zárd el, oltsd el, hasznosítsd újra!” országos takarékossági és környezetvédelmi program plakátjait, amelyeket valamennyi közintézményben kifüggesztenek.

A program összhangban van az Európai Unió és az ENSZ irányelveivel és egyrészt arra akarják vele felhívni a lakosság figyelmét, hogy a  világ energiaforrásai végesek, másrészt arra, hogy az energiafogyasztás csökkentése a környezet védelmét is elősegíti. „Az energiatakarékosságra és környezet védelmére irányuló nevelést már az iskolában el kellene kezdeni” – mondta a prefektus.

A Környezetvédelmi Ügynökség felhívással fordult a lakossághoz: a Környezetvédelmi Világnap alkalmából június 5-én, csütörtökön este 21,30 órakor jelképesen mindenki oltsa el a villanyt! Holnap délelőtt 11,30 órakor tizenhárom temesvári iskolából mintegy 200 gyerek részvételével Mindannyian védjük a környzetet! jelszóval szórakoztató vetélkedőket szerveznek a város régi főterén, a Dóm-téren. Lesz kuka-futás, vizesvödör verseny, „kukáradobás” labdával, sárkányeregetés és Mit tudok a környezetről? címen elméleti vetélkedő. A versenyek szervezői a Környezetvédelmi Ügynökség mellett az Aquatim ivóvízszolgáltató, a Banat Vízügyi Igazgatóság és a Temes megyei Tanfelügyelőség.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'