JelenHaz
Péntek, 2019. november 22., 07.28

A 7-esen történt baleset oka: a sofőr elaludt

 
 
2008. augusztus 18., 15.45
Hétfõ

A Román Rendőrség Közlekedési Információs Központja szerint a 7-es országúton, a Hunyad megyei Gothátya település közelében hétfőn történt közúti baleset oka az volt, hogy a furgon sofőrje elaludt a kormánynál. A balesetben egy személy meghalt, hárman pedig súlyosan megsérültek.

Az információs központ az első vizsgálatok eredményeiről informált.

Egy férfi meghalt, három személyt pedig súlyos állapotban kórházba szállítottak hétfőn, miután balesetet szenvedtek a 7-es országúton, Hunyad megyében. Egy furgon átment a szembe jövő sávba és nekiütközött egy tehergépkocsinak, amely befutott egy ház udvarába. Gothátya település környékén leállították a forgalmat.

Cristian Popşor, a Hunyad megyei forgalmi rendőrség főfelügyelője szerint a tehergépkocsinak lengyel rendszáma volt, a furgon pedig Fiat Ducato márkájú.

„A Déváról Arad felé tartó furgon átsodródott a szembejövő sávba és nekiütközött egy tehergépkocsinak. Az ütközés következtében a furgon ronccsá tört, a tehergépkocsi pedig kifutott az úttestről, átment egy kerítésen és ledöntötte a ház egyik sarkát” – mondta Popşor.

A főfelügyelő szerint a tehergépkocsiban két személy volt, őket bevitték a dévai megyei sürgősségi kórházba. A furgon sofőrje szörnyethalt, a jobb ülésen ülő nő pedig megsérült, őt is bevitték a kórházba.

A forrás szerint a forgalmat mindkét irányban lezárták, a várakozó gépkocsik sora több kilométeres hosszú.

A központ értesít, hogy a forgalmat ideiglenesen a 68A országút felé terelték el, a Szakamás-Lugos-Temesvár-Arad szakaszra.

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'