Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Péntek, 2019. november 15., 20.56

A bringás eltávolíttatta három bordáját karrierje érdekében

Az új-zélandi George Bennett elég durva orvosi beavatkozásra szánta el magát, hogy országúti kerékpárban a legmagasabb szinten versenyezzen: állandó fájdalmai miatt három bordáját távolították egy operáció során.

A 29 éves George Bennett 2011 óta profi kerékpáros, elsősorban a többnapos versenyeken eredményes. 2017-ben például megnyerte a Tour of Californiát, de két háromhetesről, a Giro d'Italiáról és a Vuelta a Espanáról is van már top 10-es helyezése. A hegyi szakaszokon gyakran tudja tartani a lépés a legjobbakkal.  Csapatában, a Jumbo-Vismában az egyik legfontosabb segítő az emelkedőkön.

Mindezeket az eredményeket azonban komoly fájdalmak árán éri el, évekkel ezelőtt bordaporc-elmozdulást diagnosztizáltak nála, ami nagy terhelésnél mellkasban jelentkező szúrással jelentkezik.

„Néhány hete egy nagy operációm volt, és remélem ez segíteni fog. Évek óta jelentkezik a belenyilalló fájdalom, és ez eléggé lelassított az idén. Bármikor, amikor keményen nyomtam, késszúrás szerű fájdalmat éreztem az oldalamban. A műtétnek elég drasztikus következményei lettek, alapvetően három bordát távolítottak el. Ez rosszabbul hangzik, mint amilyen valójában volt, de mindegyik borda körülbelül 8 centiméteres volt és porccal borított.” – nyilatkozta Bennett a Cyclingnewsnak.

A műtét előtt a bringás családjával és barátnőjével egyeztetett, arra jutottak, hogy karrierje még nincs leszállóágban, a legjobb évei jöhetnek most, ezért megéri bevállalni a drasztikus beavatkozást. (index.hu)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'