Fölszálott a páva

JelenHaz
Hétfõ, 2019. október 21., 20.31

A PD-L csak győzelem után tárgyal

A PD-L csak győzelem után tárgyal
A PD-L csak győzelem után tárgyal

Emil Boc a PD-L elnöke hétfőn, a párt Országos Politikai Vezetőtestületének ülése végén kijelentette, augusztusban hozzák nyilvánosságra a párt kormányfő-jelöltjének nevét.

Boc fontosnak tartotta megjegyezni, hogy „a javaslat szigorúan a PD-L keretéből fog érkezni”, illetve, hogy semmiféle feltételt nem szabtak meg a kormányfő tisztséget, valamint a parlamenti képviselői tisztségeket illetően. Csupán azt döntötték el, hogy a megválasztott megyei tanácselnökök és a polgármesterek nem indulhatnak a parlamenti választásokon.

„A parlamenti választások a kormányprogramra koncentrálódnak majd, a kormányfő-jelöltre és az uninominális választókerületek jelöltjeire. A PD-L olyan személyt jelöl majd a miniszterelnöki tisztségre, aki képes lesz kormányra segíteni az alakulatot” – jelentette ki Boc.

Arra a kérdésre, hogy a kormányfő-jelölt személyével kapcsolatban a PD-L konzultál-e Traian Băsescu államelnökkel, Boc azt felelte: „Az államelnök a választások után konzultál a PD-L-vel, miután megnyerjük a választásokat”. 

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'