Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Szerda, 2019. november 13., 22.31

A Pro Democraţia szeme

A Pro Democraţia szeme
A Pro Democraţia szeme

A Pro Democraţia Egyesület 1700 akkreditált megfigyelője segítségével figyeli a helyhatósági választások első fordulóját, de ugyanakkor ingyenes telefonszámot bocsátott a polgárok rendelkezésére, ahol ezek a tapasztalt szabálytalanságokat jelenthetik.

Az egyesület közleményében kijelenti „megfigyelői segítségével figyeli meg a június elsejei, vasárnapi választások szervezését és menetét”.

A Pro Democraţia Egyesület emellett tartja a kapcsolatot minden állampolgárral, aki részt vesz a választásokon, és szabálytalanságot tapasztal ezeknek kapcsán. Ennek érdekében az egyesület az állampolgárok rendelkezésére bocsátja az ingyenesen hívható  0800 070 100-as telefonszámot, amelyen a polgárok jelenthetik a törvénysértéseket.

„A 0800 070 100-as telefonszám ingyenesen hívható június elsején reggel 6 és este 22 óra között a Romtelecom, Orange és Vodafone hálózatokról. A korábbi választásokon, amelyeken az egyesület szintén használta az illető vonalat, percenként átlagban egy állampolgárt hallgattunk meg" - közli a Pro Democraţia Egyesület.

Az egyesület 1700 megfigyelője főként 25 megye vidéki szavazókörzeteiben végzi munkáját. A következő megyékbe küld ki megfigyelőket az egyesület: Arad, Bacău, Bihar, Beszterce-Naszód, Botoşani, Brassó, Brăila, Krassó-Szörény, Kolozs, Konstanca, Dolj, Galaţi, Hunyad, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Olt, Prahova, Szatmár, Szeben, Suceava, Temes, Tulcea, Vâlcea és Vrancea. Az egyesület ugyanakkor a bukaresti szavazókörzetekbe is küld megfigyelőket.

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'