JelenHaz
Szombat, 2019. december 07., 15.45

A román közösséget illetné meg Kovászna megye prefektusi tisztsége?

 
 
2008. szeptember 17., 21.52
Szerda

A PSD Kovászna megyei szervezete úgy véli, hogy a megye prefektusának a román közösség egy képviselőjének kellene lennie. Horia Grama a megyei szervezte elnöke szerint a PSD megnyeri a választásokat, és román prefektust nevez ki a megyében. „Változtatásokat akarunk majd a megyében, és szerintem a helyzet kiegyensúlyozása érdekében nagyon helyénvaló lenne, ha román prefektusa lenne a megyének” – hangsúlyozta Horia Grama, aki 2000 és 2004 között betöltötte eme tisztséget. Grama szerint Kovászna megye prefektusi tisztsége azért illetné meg a román közösséget, mivel a többi helyi hatóságot az RMDSZ vezeti.

György Ervin Kovászna megyei prefektus úgy véli, ha a parlamenti választások után esetleg leváltják tisztségéből, a megyéből származó személyt kellene kinevezni a helyére, aki jól ismeri a vidék sajátosságait. György Ervin elmagyarázta, van néhány megye az országban, köztük Kovászna is, melyeknek sajátosabb a helyzete, és rámutatott, szerinte ezekben a megyékben nem lenne szabad kinevezni prefektusnak az ország más vidékéről származó személyeket.

György Ervin Kovászna megyei prefektust 2005 január 8-án helyezték tisztségébe, a román pártok megyei szervezeteinek vezetői és a román civil társadalom képviselői tiltakozása ellenére.

(Mediafax)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'