Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Hétfõ, 2019. október 14., 18.22

A SRI nem turkálhat a számlák között

A SRI nem turkálhat a számlák között
A SRI nem turkálhat a számlák között

Az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI)  kijelentette, a Román Hírszerző Szolgálatnak (SRI) és a Külügyi Hírszerző Szolgálatnak (SIE) nincs hatáskörében a magán- és jogi személyek számláinak ellenőrzése.

A törvény értelmében egyetlen intézmény hatáskörébe tartozik ez, és ez az ANI.  Az országos feddhetetlenségi ügynökség így reagált az Eckstein Kovács Péter RMDSZ-es szenátor által kinyilvánított kritikákra.

Az ügynökség sajtóirodájának  közleménye rámutat, az ügynökség együtt szeretne működni minden intézménnyel, amely segítségére lehet abban, hogy eleget tegyen a törvény által megszabott hatáskörének. 

Eckstein Kovács Péter szenátor csütörtökön elmarasztalta Cătălin Macoveinak, az ANI elnökének azon javaslatát, mely szerint az ügynökségnek együtt kellene működnie a SRI-vel és a SIE-vel annak érdekében, hogy a tisztségviselők külföldi számláit ellenőrizhessék. Eckstein szerint „nem áll meg a lábán” az indok, hogy az együttműködés célja az ANI által ellenőrizendő személyek külföldi számláinak hatékony ellenőrzése.

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'