JelenHaz
Szombat, 2019. december 14., 07.14
Iohannis Brüsszelben

Aggodalomra ad okot az igazságügyi reform

Aggodalomra ad okot a tervezett romániai igazságügyi reform, az ország számára létfontosságú az igazságszolgáltatás függetlenségének biztosítása – jelentette ki Klaus Iohannis román államfő szerdán Brüsszelben.

 

Sajtótájékoztatóján a román elnök leszögezte, ő maga is kész harcolni a bírói függetlenség megőrzéséért, és úgy véli, hogy ez sikerülni is fog, és végül olyan törvényeket fogadnak majd el, amelyek teljes mértékben megfelelnek minden kritériumnak.
Aláhúzta: legfőbb célja továbbra is a román igazságszolgáltatás függetlenségének garantálása, és minden tőle telhetőt meg fog tenni ennek érdekében.
„Derűlátó vagyok azt illetően, hogy megoldást tudunk találni, de ez csak Romániában lehetséges, kívülről nem” – közölte Iohannis, miután részt vett az Európai Bizottság szerdai ülésén, majd Jean-Claude Junckerrel, a testület elnökével tárgyalt a belga fővárosban.
Az államfő kiemelte, hogy Románia elkötelezett az Európai Unió megerősítése, az integráció mélyítése mellett. „Románia EU-párti ország és az is fog maradni” – fogalmazott.
(Forrás: MTI)

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'