Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Szombat, 2019. november 16., 03.40

Aláírták a Déli Áramlatról szóló szerződést Moszkvában

Aláírták a Déli Áramlatról szóló szerződést Moszkvában
Aláírták a Déli Áramlatról szóló szerződést Moszkvában

Gyurcsány Ferenc és Vlagyimir Putyin jelenlétében írta alá a Déli Áramlat orosz földgázvezeték magyarországi szakaszának megépítéséről szóló kormányközi megállapodást Veres János pénzügyminiszter és Viktor Hrisztyenko energiaügyi miniszter. Korábban Putyin és Gyurcsány a tervezettnél csaknem egy órával hosszabban tárgyalt.

A két vezető az aláírást követően sajtóértekezletet tartott, amelyen azonban az újságírók nem kérdezhettek. Az aláírt szerződés részleteiről vagy a váratlanul hosszú Putyin-Gyurcsány megbeszélésről egyikük sem szólt.

A magyar kormányfő úgy fogalmazott, hogy a Déli Áramlattal biztosabbá válik Magyarország gázellátása, de – tette hozzá – „akkor lesz a legboldogabb, ha nem két, hanem három vezetéken érkezik majd az energiahordozó”. Ezzel egyértelműen arra célzott, hogy az Európai Unió által részben finanszírozott, közép-ázsiai földgázt importáló Nabucco-vezeték megépítését is támogatja a magyar kormány.

Vlagyimir Putyin erre azt mondta, hogy „vannak alternatívák, de nem biztos, hogy azok jók”. Az orosz államfő azt hangsúlyozta, hogy „ami biztos, az a Déli Áramlat megépülése, hiszen erre megvan a pénz”, a Nabucco pedig jelenleg még csak terv.
(HírTV)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'