Fölszálott a páva

JelenHaz
Hétfõ, 2019. október 21., 21.59

Árvíz Máramarosban

Árvíz Máramarosban
Árvíz Máramarosban

A csütörtökről péntekre virradó éjszaka több mint félszáz házat és háztartást öntött el, vagy szigetelt el az ár Máramarosban, miután a Visó kiöntött. Borsa városában pedig néhány száz háztartást szigeteltek el az áradások.

A helyszínen végzett első felmérések szerint Borsa városban, illetve Sajó és Visóbisztra községekben vannak a legnagyobb gondok. A három településen 20 házat és 34 udvart öntött el a víz.   

Az áradások megrongáltak 16,8 kilométernyi megyei utat, öt hidacskát, két gyaloghidat és másfél kilométernyi töltést a folyó medre mentén. A folyók kiöntöttek és elárasztottak 12 hektárnyi kaszálót és legelőt.

Gönczi István alprefektus kijelentette, a belügyi tárca alkalmazottai a helyi Útépítési vállalat és a Vízgazdálkodó vállalat alkalmazottaival együtt kiszálltak a helyszínre. Védőgátat építettek homokzsákokból és nekiálltak kitakarítani a lefolyó rendszert.

A katonai tűzoltók, csendőrök és rendőrök szintén kiszálltak a helyszínre a csütörtökről péntekre virradó éjszaka, hogy a forgalmat felügyeljék azokon a helyeken, ahol ezt az áradások miatt el kellett téríteni, valamint, hogy vigyázzanak az áradás sújtotta lakosság javaira.

Remus Şteţco, Borsa polgármestere kijelentette, a zivatarok a város több negyedében gondokat okoztak, néhány száz lakóház elszigetelődött. A polgármester szerint ezekhez a házakhoz még gyalog sem lehet eljutni, mivel ahol az út helyén most a víz folyik. 

Egy áldozata van a máramarosi áradásoknak: holtan találtak egy férfit péntek reggel Borsa város egyik utcáján. A 60 év körüli férfit elragadta az ár, és megfulladt. A borsai rendőrség vizsgálatba kezdett, megállapítandó a halál körülményeit, valamint a férfi személyazonosságát.

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'