Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Szerda, 2019. október 16., 18.25
Tízjegyűek a Romtelecom hívószámok

Augusztus elsejétől már csak az új számozási rendszer alkalmazható

Augusztus elsejétől már csak az új számozási rendszer alkalmazható
Augusztus elsejétől már csak az új számozási rendszer alkalmazható

Újabban, ha a Romtelecom hálózaton belül telefonálunk, robot figyelmeztet arra, hogy a távközlési társaság május 3-ától új, tíz számjegyből álló számozási rendszert vezetett be.

Bővebb információk kérhetők a 1930-as telefonszámon, a Romtelecom üzleteiben, de a www.romtelecom.ro honlapról is beszerezhetők.

A kétféle, régi és új hívószám egyelőre párhuzamosan alkalmazható, de már nem sokáig.

Augusztus elsejétől kezdődően már csak tíz szám beütésével vagy tárcsázásával telefonálhatunk akkor is, ha a hívott fél nem más megyében, hanem helyben, mondjuk Aradon, illetve Arad megyében lakik. Ezzel megszűnik a megyén belüliés a megyeközi hívások közötti különbség.

Egy-két konkrét példa minden bizonnyal megkönnyíti az új számozási rendszer tudatosítását. Tehát, ha egy aradi lakos szintén aradi lakost akar felhívni, az alábbiak szerint jár el: beüti az országos prefixumot (0), majd a megye prefixumát (ez Arad megye esetében: 257) s aztán következhet a helyi hatjegyű hívószám. Ha a hívott fél más megyében lakik, a 0 után az illető megye prefixumát (például Temesvár esetében a 256-ot) majd a tulajdonképpeni telefonszámot kell beütni.

Augusztus elsejétől két hónapon át azokat a Romtelecom-klienseket, akik még mindig a régi hívószám-rendszert használják, automatikusan tájékoztatják a változásról, nevezetesen az új számozási rendszer érvénybe lépéséről. Október elseje után azonban megszűnik ez a tájékoztatási forma is.

A Romtelecom az elkövetkező hetekben a havi számlákkal egyszerre kikézbesített szórólapok segítségével folytatja kliensei megfelelő tájékoztatását a tízes számozási rendszerről, annak megfelelő alkalmazásáról.

Érdemes megjegyezni, hogy a 112-es országos sürgősségi hívószámot továbbra is változatlan formában kell használni. Ugyanakkor az országos érdekeltségű rövid (eddig háromjegyű) Romtelecom-számok elé az 1-es számjegyet kell csatolni: 921/1921 (hibabejelentés), 930/1930 (ügyfélszolgálat), 931/1931 (információs szolgálat), 932/1932 (magyar nyelvű információs szolgálat), 951/1951 (különféle információk), 957/1957 (telefonon továbbított táviratok), 958/1958 (pontos idő).  

A villanyhálózat meghibásodásával kapcsolatos hibabejelentés az alábbiak szerint történik: 0257-929, földgáz-szolgáltatási rendellenességek bejelentése: 0257-928; a háromjegyű hívószámmal is rendelkező taxi cégek ugyanígy hívhatók (például 0257-945).

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'