Fölszálott a páva

JelenHaz
Szombat, 2019. október 19., 05.53

Augusztusban tartják a Magyarok VII. Világkongresszusát

Patrubány Miklós
Patrubány Miklós

Augusztus 16-tól rendezik meg a Magyarok VII. Világkongresszusát, amely az erkölcsi és szellemi fordulat témakörével foglalkozik - mondta Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke.

A találkozó öt napja alatt tizenkét konferenciát rendeznek, zömmel Budapesten, de Székesfehérváron és Kolozsváron is tartanak majd előadásokat – közölte Patrubány Miklós, hozzátéve: a legtöbb esemény a magyarság őstörténetével foglalkozik. Az idei találkozónak „A fordulat” alcímet adták, ezzel jelezve, hogy véleményük szerint erkölcsi és szellemi fordulatra van szükség, ennek jegyében szervezik az összejövetelt. Az MVSZ elnöke úgy fogalmazott: súlyos erkölcsi válság van, életellenes a magyarok szellemisége, ebben akarnak fordulatot elérni.

A világtalálkozó keretében két könyvet is bemutatnak, ezekkel a magyarságról a világban kialakult kép megváltoztatását tűzték ki célul – mondta Patrubány Miklós.

A szervezők tájékoztatása szerint a hetedik találkozón ezer küldött vesz részt a világ minden tájáról; jelen lesznek a kazahsztáni, magukat „madzsarnak” nevező törzs képviselői is.

A Magyarok Világkongresszusát 1929 óta rendezik meg, az utóbbi időben négyévente; a legutóbb 2004 júniusában ültek össze a világ magyarjai, akkor az EU-integráció jegyében.

(MTI)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Tóvári Magdolna / Szerda, 2008. július 30., 20.52 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Nagyon szeretnék résztvenni rajta. Hogyan kell jelentkeznem.
receptorportal@freemail.hu
06 20 9 736 937

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'