https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 17.06

Az aradiak autóikat is elvonatoztathatják Bukarestbe

Az aradiak autóikat is elvonatoztathatják Bukarestbe
Az aradiak autóikat is elvonatoztathatják Bukarestbe

Új szolgáltatást vezet be a Román Vasúttársaság az éjjel utazó utasok számára: az év végétől lehetőség lesz a gépkocsiknak a szerelvényen való szállítására.

A vasúttársaság egyelőre a bukaresti, az aradi, a konstancai és a nagyváradi állomások számára szerzi be a szükséges rakodó felhajtókat.

– Most készítjük elő a versenytárgyalást a rakodó felhajtók beszerzésére. Egyelőre hat mozgó felhajtót szerzünk be, amelyeket az év végén a bukaresti, az aradi, a konstancai és a nagyváradi állomásokon szerelünk fel – jelentette ki Alexandru Noapteş, a Román Vasúttársaság személyszállító ágazatának vezérigazgatója.

A szolgáltatás azoknak szól, akik külföldre, vagy az ország különböző részeibe utaznának, és szükségük lesz a gépkocsijukra.

– Jelenleg azon gondolkodunk, hogy az alvó kocsikkal utazó utasoknak bele legyen foglalva a jegy árába ez a szolgáltatás. Ez egy plusz szolgáltatás, és fizetni kell érte, de megpróbáljuk vonzóvá tenni – mondta Noapteş.

Az igazgató szerint több utas kérte a szolgáltatás bevezetését, akik Ausztriába akarnak utazni, vagy az ország északi részéről a tengerpartra.

A társaságnak jelenleg két vagonja van, amelyet módosítottak a személygépkocsik szállítása érdekében. Az egyik kapacitása 9, a másiknak pedig 12 gépkocsi. A társaság további 12 vagont szeretne korszerűsíteni. Egy vagon módosítása 250 000 euróba és három heti munkába kerül, egy felhajtó ára pedig 100 000 és 150 000 euró között mozog.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Nagy István / Vasárnap, 2008. június 01., 11.35 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

A felhajtókat európénzérmékből építenék?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'