Kedd, 2018. október 23., 01.36

Az EMNT több ezer erdélyi magyart ért el választási regisztrációs kampányával

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) ügyvezető elnöke szerint 44 ezer erdélyi magyart ért el a tanácsnak az idei magyarországi országgyűlési választásokkal kapcsolatos regisztrációs kampánya. Sándor Krisztina Sepsiszentgyörgyön tartott sajtótájékoztatójáról az MTI-hez eljuttatott közleményben számolt be az EMNT.

Sándor Krisztina elmondta: a tavaly ősszel indított regisztrációs kampány során 35 521 személynek ellenőrizték a regisztrációját, és 7115 személynek segítettek abban, hogy neve felkerüljön a választói névjegyzékbe. Az ügyvezető elnök közölte: a következő hat hétben tovább folytatják a munkát az irodáikban, és telefonos kapcsolatfelvétel alapján a terepen is. Emlékeztetett rá: március 24-ig kérhetik még a választói névjegyzékbe történő felvételt a magyar állampolgársággal is rendelkező erdélyi magyarok.    Sándor Krisztina hangsúlyozta, hogy az EMNT irodahálózata jelentős tapasztalattal rendelkezik a regisztrációban és a levélszavazatok begyűjtésében, hiszen a 2014-es magyar országgyűlési választásokat és a 2016-os népszavazást megelőzően is hasonló feladatokat láttak el.
Szerinte a levélszavazatok célba juttatásának a legbiztonságosabb módja, ha ezeket az EMNT demokráciaközpontoknak nevezett irodáiba juttatják el. A tanács képviselői ezeket eljuttatják Magyarország csíkszeredai vagy kolozsvári főkonzulátusára. Az ügyvezető elnök szerint a demokráciaközpontokban a Köldökzsinór Program keretében nyújtott magyarországi anyasági támogatásokról is részletes tájékoztatást nyújtanak.
A sajtótájékoztatón Szakács Zoltán, az EMNT sepsiszéki elnöke arra kérte az erdélyi magyar állampolgárokat, hogy éljenek szavazati jogukkal.

(MTI)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'