Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Vasárnap, 2019. november 17., 06.53

Az MPP függetleneket támogat

Az MPP függetleneket támogat
Az MPP függetleneket támogat

Az MPP nem indul önállóan az őszi parlamenti választásokon, viszont független jelölteket fog támogatni.

Az MPP elnöksége közleményben aláhúzza, hogy a Magyar Polgári Párt az önkormányzati választásokra versenyhelyzetet, míg a parlamenti választásokra összefogást szorgalmazott, éppen ezért „az RMDSZ által meghiúsított” koalíció ellenére sem kívánja a magyar parlamenti képviselet létét veszélyeztetni.  A közlemény szerint az elnökségi ülésen született döntés értelmében a Magyar Polgári Párt önállóan nem indul az őszi romániai parlamenti választásokon, viszont független jelölteket fog állítani. A megcélzott választókerületekre, illetve az ott függetlenként megméretkező jelöltek személyére a megyei szervezetek tesznek javaslatokat.

Ugyanakkor kiemelik, hogy a Magyar Polgári Párt továbbá keresi a kapcsolatot más szervezetek színeiben induló jelöltekkel is, akiket - amennyiben vállalják a Magyar Polgári Párt programját és az általa megjelenített értékrend képviseletét - támogathat a politikai megmérettetésben.

A Magyar Polgári Párt elnöksége ugyanakkor megállapítja, hogy a független jelöltek választásokon való megméretkezése nem teszi szükségessé az Országos Gyűlésnek az ősz folyamán történő összehívását.

A  Magyar Polgári Párt elnöksége azért döntött alkalmas személyek függetlenként történő indítása mellett, mert ez által nem kerül veszélybe a magyar parlamenti képviselet.

(Mediafax)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Szövérdfi-Szép ZOltán / Hétfõ, 2008. szeptember 08., 17.39 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Hmmm, politikai fogásnak nem rossz. De kíváncsi vagyok mi áll mögötte és hány független jelölt lesz.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'