Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Péntek, 2019. november 15., 20.07

Az oktatást nem szabad mostohagyermekként kezelni

Kelemen Hunor nyilatkozata az új kormány megszavazása után: „Azt kértük a mai (hétfői – szerk. megj.) parlamenti vitán az új kormánytól, hogy tisztelje a polgárokat, tisztelje a magyar közösséget, és tartsa be azokat a törvényeket és szerződéseket, amelyeket Románia parlamentje megszavazott és ratifikált. Ha ez megvalósul, a kisebbségi jogok tekintetében fontos előrelépés történne a következő évben.

Arra kértük az új kormányt, hogy mielőbb hozza be a jövő évi költségvetést a parlamentbe, hogy december 15-ig legyen egy tervezet, amelyről vitázni lehet. Ebben legyen 6 százalék az oktatásnak elkülönítve, hiszen az az RMDSZ meggyőződése, hogy az oktatást nem szabad továbbra is mostohagyermekként kezelni.

Azt is kértük, hogy sürgősségi kormányrendelettel ne törvénykezzenek, a választási és az igazságszolgáltatással kapcsolatos törvényeket pedig se sürgősségi kormányrendelettel, se felelősségvállalással ne módosítsák.

Egy nehéz időszak következik. A következő évben nagy reformokra nem szabad várni, de az elvárható, hogy tisztességesen, transzparensen, az arroganciát félretéve és a mértéket betartva kormányozzanak.”


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'