Fölszálott a páva

JelenHaz
Szombat, 2019. október 19., 04.49
Régiók átszervezése

Az RMDSZ törvénytervezettel rukkol elő

Az RMDSZ törvénytervezettel rukkol elő
Az RMDSZ törvénytervezettel rukkol elő

Markó Béla, az RMDSZ szövetségi elnök kijelentette, a Szövetség parlamenti képviselői a következő parlamenti ülésszakban benyújtanak egy törvénytervezetet a gazdasági fejlesztési régiók átszervezéséről, és egy másikat a megyei tanácselnökök hatáskörének megváltoztatásáról.

A szövetségi elnök rámutatott, az első törvénytervezetet azt követően nyújtják be, hogy az RMDSZ, elég hosszú időn keresztül megpróbált közvitát indítani a kérdésről, azonban nem járt sikerrel. Arra a kérdésre, hogy mi lesz a törvénytervezet tartalma, Markó kifejtette, a tartalom hasonló lesz annak a dokumentumnak a tartalmához, amelyet az RMDSZ mintegy három hónappal ezelőtt tett közzé a fejlesztési régiók átszervezéséről: a jogszabálytervezet 15-16 gazdasági fejlesztési régió létrehozását javasolja a jelenlegi nyolc helyett. 

Ami a második törvénytervezetet illeti, Markó elmagyarázta, a megyei tanácselnökök közvetlen módon való megválasztása után szükséges az illető tisztségviselők feladat- és hatáskörének átgondolása, módosítása és kiszélesítése. (Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Nagy István / Csütörtök, 2008. július 03., 14.14 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Tehát kiskirályokká kell tenni a megyei tanácsok elnökeit.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'