Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Csütörtök, 2019. november 14., 16.06

Băsescu meghívta a pápát

Băsescu meghívta a pápát
Băsescu meghívta a pápát

Traian Băsescu átadta a hivatalos meghívást XVI. Benedek pápának hogy tegyen látogatást Romániában. A román állam 2006-ban hívta látogatásra a pápát, jelentette be Valeriu Turcan, az államelnök szóvivője.

„Az államelnök megismételte a meghívást, amelyet Románia hivatalos úton eljuttatott a Szentszéknek, vagyis, azt, hogy XVI. Benedek pápa látogasson el Romániába” – jelentette ki Valeriu Turcan. Hozzátette, a Gandolfo kastélyban történt találkozón Traian Băsescu elnök köszönetet mondott XVI. Benedek pápának és a Szentszéknek a kivándorlás kérdésében tanúsított hozzáállása, illetve a támogatás miatt, amelyet a római-katolikus egyház nyújt az olaszországi román közösségnek.  "Az államfő hangsúlyozta, a román közösségek megerősödését és ezeknek az olasz társadalomba való beintegrálását segíti az a több tíz római-katolikus templom, amelyeket az Olaszországban élő románok rendelkezésére bocsátottak” – mondta Turcan.

Mielőtt elindult volna hivatalos olaszországi látogatására, Traian Băsescu telefonbeszélgetést folytatott Daniel Őszentségével, a Romániai Ortodox Egyház  Patriarchájával. Az elnök tudatta őszentségével, hogy szándékában áll meghívni a pápát Romániába. Daniel patriarcha tudatta az államelnökkel, hogy ehhez szükség van a Román Ortodox Egyház Szent Zsinatjának beleegyezésére is, úgy ahogyan 1999-ben is történt, amikor II. János Pál pápa tett látogatást az országban. Daniel Őszentsége hangsúlyozta, 2009 májusában illik megünnepelni azt, hogy 1999-ben telik el tíz év azóta, hogy Róma egy püspöke először látogatott el egy többségében ortodox országba.

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'