JelenHaz
Csütörtök, 2019. június 27., 03.57

Belföld

Péntek, 2019. április 05., 06.00 (0 hozzászólás)
Vádat emelt a román szervezett bűnözés és terrorizmus ellenes ügyészség három román–magyar kettős állampolgárságú férfi ellen, akik állítólagos fegyverkereskedőként szerepeltek a brit Sky News csatorna egyik 2016-ban sugárzott dokumentumfilmjében – közölte csütörtökön az ügyészség. »

Péntek, 2019. április 05., 06.00 (0 hozzászólás)
Ismételten támogatásáról biztosította a román Laura Codruța Kövesi jelöltségét az európai főügyészi tisztségre az Európai Parlament (EP) csütörtökön. »

Péntek, 2019. március 29., 06.00 (0 hozzászólás)
Az OTP romániai leánybankja elnyerte az év bankja címet Romániában, és megkapta a legjobb jelzáloghitelt nyújtó pénzintézet elismerést is – közölte kedden a pénzintézet. »

Péntek, 2019. március 29., 06.00 (0 hozzászólás)
Csak az ügyész engedélyével hagyhatja el Romániát az európai főügyészi tisztségre esélyes Laura Codruța Kövesi, aki ellen bűnvádi eljárást indított az igazságszolgáltatás szereplőinek bűncselekményeit kivizsgáló speciális ügyészség (SIIJ) – erősítette meg pénteken a román legfőbb ügyészség. »

Péntek, 2019. március 22., 06.00 (0 hozzászólás)
A  Román Akadémia szerint az 1918-as Gyulafehérvár Nyilatkozat nem ígért autonómiát a kisebbségeknek, akik pedig számon akarják kérni a dokumentum bármilyen részletének betartását, azoknak előbb el kellene ismerniük annak lényegét, Erdély és Románia egyesülését. »

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (b) és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke kezet fog a budapesti Szent Gellért Katolikus Általános
Péntek, 2019. március 22., 06.00 (0 hozzászólás)
Diákcsoportok pályázhatnak utazási támogatásra, hogy részt vegyenek Ferenc pápa június 1-jei szentmiséjén Csíksomlyón. A pályázatot a Rákóczi Szövetség hirdeti meg, együttműködve a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárságával – közölte Soltész Miklós pénteken Budapesten. »

Befagyasztották a lakossági villamos energia árát
Péntek, 2019. március 01., 06.00 (0 hozzászólás)
Egyéves szabadpiaci időszak után péntektől ismét az energiaár-szabályozó hatóság (ANRE) megszabta, az eddigivel megegyező áron vásárolhatják a villamos energiát a lakossági fogyasztók Romániában. »

Winkler Gyula és Vincze Loránt került befutó helyre az RMDSZ jelöltlistáján
Péntek, 2019. március 01., 06.00 (0 hozzászólás)
Az újabb mandátumra pályázó Winkler Gyula európai parlamenti képviselőt, és Vincze Lorántot, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) elnökét sorolta befutónak számító helyre pénteki kolozsvári ülésén a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Állandó Tanácsa. »

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke beszél a párt kolozsvári kongresszusán  Fotó: MTI/Biró István
Péntek, 2019. február 22., 06.00 (0 hozzászólás)
Újra Kelemen Hunort választotta elnökévé a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szombaton kolozsvári kongresszusán. »

A pragmatikus transzilvanista politika folytatását ígérte Kelemen Hunor
Péntek, 2019. február 22., 06.00 (0 hozzászólás)
A pragmatikus transzilvanista politika folytatását ígérte a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kongresszusán szombaton elmondott beszámolójában Kelemen Hunor, a szövetség elnöke. »

Péntek, 2019. február 22., 06.00 (0 hozzászólás)
Nyilatkozatot írtak alá Kolozsváron az Európai Unióban való közös néppárti fellépésről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, és a Kárpát-medencei magyar szervezetek vezetői. »

Fotó: MTI/Biró István
Péntek, 2019. február 22., 06.00 (0 hozzászólás)
Semjén Zsolt szerint teljes a bizalmi együttműködés Orbán Viktor és Kelemen Hunor RMDSZ-elnök között, de az RMDSZ és a Fidesz-KDNP szövetségéről nem a politikusok állapodtak meg: ezt az erdélyi magyar választók kényszerítették ki. »

Péntek, 2019. február 22., 06.00 (0 hozzászólás)
Mind a jobb-, mind a baloldali román politikai erők képviselői az RMDSZ együttműködését kereső üzenettel üdvözölték pénteken Kolozsváron az RMDSZ kongresszusát. »

Péntek, 2019. február 15., 06.00 (0 hozzászólás)
Megkérdőjelezte az ellene bűnvádi eljárást folytató ügyészek elfogulatlanságát, és lecserélésüket kérte Laura Codruta Kövesi, a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) volt vezetője, akit gyanúsítottként idézett be pénteken a romániai igazságszolgáltatás szereplői által elkövetett bűncselekményeket kivizsgáló ügyészség (SIIJ). »

Péntek, 2019. február 15., 06.00 (0 hozzászólás)
Diktatórikus vezetéssel, az autonómiaküzdelem eredményességének veszélyeztetésével vádolja Izsák Balázst, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnökét öt székely szék tanácsának elnöke. »

A parlament elfogadta Románia költségvetését
Péntek, 2019. február 15., 06.00 (0 hozzászólás)
Pénteki együttes ülésén a román parlament két háza elfogadta az idei állami költségvetést, amely megnövelt, GDP-arányosan 2,76 százalékos államháztartási hiánnyal számol. »

Péntek, 2019. február 08., 06.00 (0 hozzászólás)
Február 11-től a Magyar Polgári Párt (MPP) minden irodájában lehetőség lesz arra, hogy a lakosság aláírásával támogassa a Magyar Polgári Párt által az ügyészségre benyújtott, Dan Tanasă elleni panaszt. »

Péntek, 2019. február 08., 06.00 (0 hozzászólás)
Az európai uniós tagállamok többségéhez hasonlóan az EU tanácsának soros elnökségét ellátó Románia is elismerte pénteken Juan Guaidót, az ellenzéki többségű venezuelai parlament vezetőjét a latin-amerikai ország ideiglenes elnökeként. »

Péntek, 2019. február 08., 06.00 (0 hozzászólás)
Az ügyészek kérésére a bukaresti 1. kerületi törvényszék bírái csütörtök késő este elrendelték a végzettség nélkül több romániai magánklinikán is plasztikai műtéteket végző olasz álorvos, Matteo Politi harminc napos előzetes letartóztatásba helyezését. »

A Facebookon keres háziorvost az egyik Kovászna megyei polgármester
Péntek, 2019. február 08., 06.00 (0 hozzászólás)
Demeter Ferenc, a Kovászna megyei Mikóújfalu polgármestere Facebook-bejegyzésben tette közzé, hogy az általa irányított településnek háziorvosra van szüksége, a jelentkezőnek pedig lakást is biztosítanak. »

Péntek, 2019. február 08., 06.00 (0 hozzászólás)
Súlyos börtönbüntetéssekkel zárult a mamaiai ingatlan-visszaszolgáltatások ügyében tíz éve kezdődött korrupciós per, amelyben a fővádlottat, Radu Mazărét, Konstanca város egykori extravagáns polgármesterét kilenc év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság. »

Péntek, 2019. január 25., 06.00 (0 hozzászólás)
Soltész Miklós szerint Ferenc pápa június elsejére tervezett csíksomlyói látogatása történelmi lehetőség a térségben élő nemzetek egymásra találására, megbékélésére. »

Péntek, 2019. január 18., 06.00 (0 hozzászólás)
Leonard Azamfirei rektor szerint erőltetett kísérlet a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem (MOGYTTE) keretében létrejövő angol kar és a magyar tagozat által évek óta hiába követelt magyar kar ügyét összekapcsolni. »

Péntek, 2019. január 18., 06.00 (0 hozzászólás)
Harmadszor is elutasította Klaus Iohannis román elnök Viorica Dăncilă kormányfő miniszterjelöltjeinek kinevezését csütörtökön. »

Péntek, 2019. január 11., 06.00 (0 hozzászólás)
A román választópolgárok túlnyomó többsége jó dolognak tartja Románia uniós tagságát, de csaknem egyharmaduk nem tud arról, hogy az ország tölti be ebben a félévben az EU soros elnökségét – derült ki egy friss felmérésből, amelynek eredményeit pénteken ismertette az Adevarul hírportál. »

Péntek, 2019. január 11., 06.00 (0 hozzászólás)
Március 8-ra halasztotta Tőkés László EP-képviselő perében a péntekre elrendelt tanúmeghallgatást a bukaresti táblabíróság, mivel a kirendelt hivatalos tolmács nem jelent meg, és így a magyarországi illetőségű tanút nem tudták meghallgatni. »

Fotó: presidency.ro
Péntek, 2019. január 11., 06.00 (0 hozzászólás)
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság (EB) elnöke arra intette pénteken, Klaus Iohannis román államfővel közösen tartott sajtóértekezletén a román uniós elnökséget, hogy ne exportálja Európába belső konfliktusait. »

Tőkés László EP-képviselőként is meglátogatta a terrorizmus miatt elítélt székelyeket
Péntek, 2019. január 04., 06.00 (0 hozzászólás)
Tőkés László európai parlamenti képviselői minőségében is meglátogatta pénteken a csíkszeredai börtönben Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) két volt erdélyi vezetőjét, akiket terrorizmus vádja miatt ítéltek tavaly börtönbüntetésre Romániában. »


Jelen
Puskel Péter
Communitas
'