JelenHaz
Hétfõ, 2019. november 18., 15.53

Egyházi javaslatokat nyújtott be Tőkés László az EP elnökének

Egyházi javaslatokat nyújtott be Tőkés László az EP elnökének
Egyházi javaslatokat nyújtott be Tőkés László az EP elnökének
Egyházi tartalmú, hármas javaslatcsomagot nyújtott be Tőkés László püspök, erdélyi magyar európai parlamenti képviselő Hans-Gert Pöttering európai parlamenti elnöknek. A szerdán az MTI brüsszeli irodájához is eljuttatott levélben Tőkés László a kultúrák közötti párbeszéd európai uniós esztendejének és a Biblia évének keretében indítványozta, hogy rendezzenek nemzetközi Biblia-kiállítást az Európai Parlamentben, szervezzenek konferenciát Kereszténység és Európa címen a vallások közötti ökumenikus párbeszéd érdekében, továbbá karácsony előtt hívják meg XVI. Benedek pápát az Európai Parlamentbe.

„Az erdélyi vallási együttélés, valamint országunk egyházainak ökumenikus jó kapcsolatai szellemében rendkívül fontosnak tartom az egyesülő Európa keresztény hitünk általi építését” – áll a levélben. Tőkés a levélről kiadott közleményben jelezte, hogy a kezdeményezést támogatja az Európai Néppárt magyar delegációja (Fidesz-MDF-KDNP). A református püspök Joseph Daul néppárti EP-frakcióvezető támogatását is kérte a javasolt rendezvénysorozat létrejöttéhez.

A képviselő az MTI megkeresésére elmondta: már előzetesen lobbizott a javaslatok támogatásának érdekében, és felvetései jó fogadtatásra találtak jeles személyiségek részéről. Hozzátette, folytatja is az elképzelések népszerűsítését. Reményei szerint így a válasz mindenképpen pozitív lesz. „Arra számítok, hogy a kereszténységnek vannak még olyan tartalékai az európai értelmiségben, hogy sikerül megfelelő támogatáshoz jutni a javaslatokhoz” –fogalmazott Tőkés László.

(MTI)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'