https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Szerda, 2019. szeptember 18., 21.52

Kényszerű replika

Kényszerű replika
Kényszerű replika
Sem én nem vagyok híve a sajtóközleményekben való üzengetésnek, sem a Romániai Magyar Demokrata Szövetség nem gyakorolja a politizálásnak ezt a módját. Úgy gondoljuk, az erdélyi magyarságnak nem üzengetésekre van szüksége, hanem sokkal inkább a munkára, amelyet végzünk. Mégis, az érintettség jogán, most ezzel a módszerrel kívánok élni magam is.

Szilágyi Zsolt, az EMNT alelnöke a sajtóban tette közé véleményét az RMDSZ önkormányzati stratégiájáról - amely, szerinte, nem is létezik. De ki kell ábrándítanom.

Attól, hogy ő esetleg még nem látta, a stratégia létezik. Annak tervezetét a Szövetségi Képviselők Tanácsának (az SZKT-nak) január 26-i ülésén jómagam mutattam be Marosvásárhelyen. Erről nyilván az is értesülhetett, aki nem volt jelen, hiszen a sajtó beszámolt a stratégia bemutatásáról, és arról, hogy a tervezetet a következő ülésén fogadja el az SZKT.

A stratégia nem a választásokra készült, hanem, az uniós fejlesztési programok ütemtervéhez illeszkedve, 2013-ig szól, szeretnénk tehát minél hasznosabbá tenni. Ezért, a tervezet szövegét eljuttattuk a Szövetség mind a 28 területi szervezetéhez, valamint az SZKT és az Országos Önkormányzati Tanács tagjaihoz. Emellett, az RMDSZ-szel társult szervezetek is megkapták azzal a kéréssel, hogy észrevételeiket, kiegészítéseiket február 22-ig juttassák el az Ügyvezető Elnökség Önkormányzati Főosztályára.

Aki behatóbban kívánja tanulmányozni a stratégia tervezetének szövegét, az megteheti a www.rmdsz.ro, valamint a www.onkormanyzat.ro honlapra kattintva.

Ami az úgynevezett hűségnyilatkozatot illeti, ez csupán annyit tesz: a jelölt kijelenti, hogy vállalja az RMDSZ Programját. Ilyen nyilatkozatot a 2004-es helyhatósági választások előtt is aláírtak a Szövetség jelöltjei. És, amint például a republikánusok sem vallanak demokrata elveket, úgy gondolom, mindenkinek azon szervezet, politikai alakulat programját kell magáénak vallania, amelynek színeiben jelölteti magát a választásokon - ezt az elvet követi a kifogásolt nyilatkozat. 2003 decemberében az RMDSZ képviselőjeként, az SZKT tagjaként Szilágyi Zsolt nem tiltakozott, hogy a Szövetség ilyet kérjen a jelöltektől.

Tisztelettel, Cseke Attila, az RMDSZ önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnöke


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'