MOL Winter EVO
Kedd, 2019. január 22., 03.56
Toader a Velencei Bizottság küldöttségével folytatott tárgyalás után

„Beszéltünk a Btk-módosításról”

2018. szeptember 13., 19.21
Csütörtök

Tudorel Toader igazságügyi miniszter azt mondta, a Velencei Bizottság küldöttségével folytatott csütörtöki tárgyaláson a Büntetőtörvénykönyv és a perrendtartás módosításairól volt szó. Hozzátette: október 16–17-én teljes jogú tagként vesz részt a Bizottság plenáris ülésén.

„A Bizottság épp értékelést végez, a tárgyalások a Büntetőtörvénykönyv és a perrendtartás módosításairól szóltak” – mondta el a tárcavezető. Hozzátette: a törvénymódosításokat jelenleg az alkotmánybíróság vizsgálja, a vitára szeptember 17-én kerül sor. „Elmagyaráztam néhányat az elfogadott változtatások közül. Október 16–17-én lesz a Velencei Bizottság plenáris ülése, amelyen teljes jogú tagként veszek majd részt” – mondta Tudorel Toader.

A Velencei Bizottság delegációja tesz látogatást csütörtökön Bukarestben, a Btk. és a hozzá tartozó perrendtartás módosításainak jóváhagyása kapcsán.

„A küldöttség tárgyal majd Románia elnökével, az igazságügyi miniszterrel, a legfelsőbb bírósággal, a legfőbb ügyészséggel, az Országos Korrupcióellenes Ügyosztállyal (DNA), a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztállyal (DIICOT), a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanáccsal (CSM), illetve az igazságügyi törvények módosítására létrejött különleges parlamenti bizottsággal, a bírók és ügyészek egyesületeivel, illetve a civil szervezetek képviselőivel” – közölte szerdán saját weboldalán a Velencei Bizottság.

(Mediafax)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'