Csütörtök, 2018. szeptember 20., 23.09

Betörtek az RMDSZ Szatmár megyei székházába

 
 
2008. május 27., 20.15
Kedd

Hétfőn 11 és 14 óra között betörtek az Romániai Magyar Demokrata Szövetség Szatmár megyei székházába Szatmárnémetiben. A pincehelyiségben kialakított ifjúsági klub terméből loptak el egy fontos információkat tartalmazó merevlemezt.

A rendőrség helyszínelői megvizsgálták a pinceklub bejáratát. és ujjlenyomatok után kutattak. Mint kiderült, a tolvajok az ajtó felfeszítésével jutottak be a helyiségbe, ahonnan csupán egy tárgyat vittek el, a helyhatósági kampánystáb egyik számítógépéből lopták el a merevlemezt.

Csehi Árpád Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei elnöke az üggyel kapcsolatban így nyilatkozott: „Mindenképpen az RMDSZ elleni nyílt támadásként értékelem a történteket. Gyanakodásra ad okot az a tény, hogy a betörők semmi mást nem vittek el a számítógépekkel és különböző elektronikai cikkekkel teli teremből, csupán a kampánystáb egyik tagjának számítógépéből a merevlemezt. Egyelőre nem tudjuk, hogy kinek áll érdekében ilyen módon támadni az RMDSZ-t, kik állnak az ügy hátterében, gyanúsítgatásba nem akarok belemenni, de mindenképpen érdekessé teszi az ügyet az a tény, hogy a betörésre éppen a 24 órás maratoni kampányakció megkezdése előtt egy nappal került sor. A merevlemez nem feltétlenül pénzbeli értéke miatt fontos, hanem a tárolt bizalmas információk miatt. Valakinek biztos érdeke volt abban, hogy ezekhez hozzáférjen.”

(RMDSZ Tájékoztató)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Nagy István / Szerda, 2008. május 28., 08.19 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

50000 szavaztos megyei eremdéesz-székház hétfőn, délidőben személyzet nélkül?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'