JelenHaz
Szerda, 2019. július 24., 09.33

Betörtek az RMDSZ Szatmár megyei székházába

 
 
2008. május 27., 20.15
Kedd

Hétfőn 11 és 14 óra között betörtek az Romániai Magyar Demokrata Szövetség Szatmár megyei székházába Szatmárnémetiben. A pincehelyiségben kialakított ifjúsági klub terméből loptak el egy fontos információkat tartalmazó merevlemezt.

A rendőrség helyszínelői megvizsgálták a pinceklub bejáratát. és ujjlenyomatok után kutattak. Mint kiderült, a tolvajok az ajtó felfeszítésével jutottak be a helyiségbe, ahonnan csupán egy tárgyat vittek el, a helyhatósági kampánystáb egyik számítógépéből lopták el a merevlemezt.

Csehi Árpád Szabolcs, az RMDSZ Szatmár megyei elnöke az üggyel kapcsolatban így nyilatkozott: „Mindenképpen az RMDSZ elleni nyílt támadásként értékelem a történteket. Gyanakodásra ad okot az a tény, hogy a betörők semmi mást nem vittek el a számítógépekkel és különböző elektronikai cikkekkel teli teremből, csupán a kampánystáb egyik tagjának számítógépéből a merevlemezt. Egyelőre nem tudjuk, hogy kinek áll érdekében ilyen módon támadni az RMDSZ-t, kik állnak az ügy hátterében, gyanúsítgatásba nem akarok belemenni, de mindenképpen érdekessé teszi az ügyet az a tény, hogy a betörésre éppen a 24 órás maratoni kampányakció megkezdése előtt egy nappal került sor. A merevlemez nem feltétlenül pénzbeli értéke miatt fontos, hanem a tárolt bizalmas információk miatt. Valakinek biztos érdeke volt abban, hogy ezekhez hozzáférjen.”

(RMDSZ Tájékoztató)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Nagy István / Szerda, 2008. május 28., 08.19 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

50000 szavaztos megyei eremdéesz-székház hétfőn, délidőben személyzet nélkül?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'