Kedd, 2018. december 18., 16.53

Borbély László az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltje

Borbély László az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltje
Borbély László az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltje
Borbély László minisztert jelöli az RMDSZ Marosvásárhely polgármesteri tisztségére, a szövetség alpolgármesterjelöltje pedig Csegzi Sándor jelenlegi alpolgármester – jelentette be Markó Béla szövetségi elnök ma, Marosvásárhelyen. Az RMDSZ elnöke, aki a két jelölttel, valamint Kelemen Attilával, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnökével közösen tartott sajtótájékoztatót, közölte, a megyei szervezet vezetőivel és a jelöltekkel folytatott csütörtöki egyeztetésén született meg ez a döntés, de ennek létrejötte mindenek előtt Borbély László és Csegzi Sándor érdeme, akik meg tudtak egyezni a közös fellépés, az együttműködés tekintetében.


– Az RMDSZ nem egy jelöltet, hanem csapatot ajánl a marosvásárhelyieknek, ez a megegyezés pedig egy rendkívül pozitív és fontos üzenet a város lakói számára – hangsúlyozta az RMDSZ elnöke. Mint mondta, az elmúlt hetekben ő maga is számos megyében jelen volt az önkormányzati munka kiértékelésén, valamint a jelöltállítások előkészítésén, és mindenhol azt az egyértelmű szándékot tapasztalta, hogy a szövetség szolidárisan, összefogással induljon neki az önkormányzati választásoknak, és kialakult az is, hogy Marosvásárhelyhez hasonlóan, a szövetség minden fontosabb településen együttműködő csapatot kínál a magyar választóknak. – Marosvásárhelyen azt ajánljuk, hogy az előző évekhez képest sokkal jobban, hatékonyabban vezetjük ezt a várost, hiszen ezt a várost rosszul vezették, a jelenlegi polgármester nem kínált ennek a városnak perspektívákat, olyan stratégiákat, amelyek hosszú távon biztosíthatnák azt, hogy mindannyiunknak kényelmes, jó otthont jelentsen Marosvásárhely – hangsúlyozta az RMDSZ elnöke, aki szerint az RMDSZ ajánlata azért rendkívül jó, mivel e csapat által sikerül ötvözni Csegzi Sándor közigazgatási tapasztalatát, felkészültségét és Borbély László azon képességét, amelyet miniszteri minőségében is bizonyított a fejlesztési stratégiák kidolgozása, az ehhez szükséges pénzalapok megszerzése és általában az intézményvezetés terén.

Borbély László úgy értékelte: ezzel a közös döntéssel egy hatékony, nyertes csapat jött létre, amellyel egyesíthető a szervezet, a közösség ereje. Külön köszönetet mondott Csegzi Sándornak, hogy elfogadta a közös munkára, az együttműködésre irányuló javaslatot. Mint mondta, Csegzi Sándornak a közigazgatás terén szerzett tapasztalataira igen nagy szükség van annak érdekében, hogy jó irányba fordítsák a jelenlegi rossz városvezetést. – Marosvásárhely többet érdemel, ez a város megelégelte a szüntelen botrányt, a polgármester káros magatartását. Az RMDSZ-nek ez az ajánlata: több pénzt, több befektetést a városnak, jobb életet minden városlakónak – szögezte le, hozzátéve, ez az ajánlat nemcsak a város magyarságának, hanem – nemzetiségi hovatartozástól függetlenül – az összes marosvásárhelyi polgárnak szól. A miniszter elmondta, a következő hetekben, számos helyi szakértő bevonásával kidolgozzák a közös stratégiát, programot, amellyel sikerre vihető az RMDSZ Marosvásárhelyen. Csegzi Sándor maga is úgy értékelte, ez a megegyezés egy határozott lépés afelé, hogy az RMDSZ visszaszerezze a város vezetését. A döntés ugyanakkor azt mutatja, hogy egyértelmű szándék van a szolidáris, egységes fellépésre, és ezt a szövetség széleskörűen támogatja. – Az RMDSZ-ben konszenzus van e tekintetben, és ez erőt ad a szervezetnek és a helyi magyarságnak egyaránt – hangsúlyozta Csegzi Sándor.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a javaslatot a marosvásárhelyi RMDSZ-szervezet hamarosan megszervezésre kerülő küldöttgyűlésének is el kell fogadnia. Kelemen Atilla közölte, rendkívül elégedett a kialakult megoldással, amellyel az RMDSZ-nek lényegesen jobb ajánlata van, mint a jelenlegi román polgármesternek, aki – mint fogalmazott – , bár többször is hangoztatta, hogy minden marosvásárhelyi polgármestere kíván lenni, ez az „igyekezete” kimerült abban, hogy „évente két alkalommal magyarul mondta, hogy jó napot”.

A megyei elnök elmondta, az RMDSZ nyolcvanegy Maros megyei településen indít tanácsos- illetve polgármesterjelölteket.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Nagy István / Vasárnap, 2008. február 10., 12.11 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Érdekes helyzet.
Ugyanolyan, mint 2006. végén, amikor Tőkés László azt ajánlotta az eremdéesznek, hogy állítson nemzeti listát az európai parlamenti választásokra. Ajánlatát akkor elutasították. Azt követően gyűlt össze a 137 000 aláírás a független jelöltként induló Tőkésnek. Következett az eremdéesz lebecsülő kampány, úgysem fog sikerülni, alapon. Sikerült. Majd azzal folytatódott, hogy miközben Winkler már mennyi mindent elért Tőkés még csak a helyét keresi.
Legutóbb a frissen bejegyzett Magyar Polgári Párt Bölöni Lászlót ajánlotta közös marosvásárhelyi polgármesterjelöltnek. Az eremdéesz ennek tudatában jelölte a Borbély-Csegzi párost. Ismétlődik a 2006. végi történet. Az MPP továbblépett: Együttműködési Charta – A Magyar Polgári Párt javaslata az RMDSZ-nek - http://erdely.ma/dokumentum.php?id=32816 , beindult a helyhatósági választások kommunikációs politikai párbaja. De ebben az eremdéesz már bizonyított, a Băsescu nemleváltó kudarcra is azt mondták, hogy rosszul kommunikáltak. mindezt a sikeres rommagyar jövő ígéretével.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'