Fölszálott a páva

JelenHaz
Hétfõ, 2019. október 21., 21.25

Chiuariu szerint Leonard Orban hazardírozott

Chiuariu szerint Leonard Orban hazardírozott
Chiuariu szerint Leonard Orban hazardírozott

Tudor Chiuariu volt igazságügyi miniszter szerda este a TVR2 adásában azt állította, hogy Leonard Orban hazardírozott, amikor azt mondta, hogy Bulgáriához hasonlóan Romániát is megbüntethetik az EB-jelentés kapcsán.

„Leonard Orban hazardírozott azzal a kijelentéssel (...) Nem áll fenn ez a veszély. Románia esetében nem függeszthetik fel az európai alapokat, tekintve, hogy szerdán két másik jelentése is megjelent az EB-nek. Az egyik a Csalás elleni európai hivatal, a másik pedig az Európai Közösség pénzügyi érdekeinek védelméről szóló jelentés. Mindkettő kijelentette ismét – és azt hiszem, hogy ez már a harmadik, vagy negyedik alkalom -, hogy Románia hatékony rendszert ültetett gyakorlatba az európai alapok ellenőrzésére” – magyarázta Tudor Chiuariu, aki a PNL főtitkár-helyettese jogi ügyekben.

Leonard Orban, a többnyelvűségért felelős európai biztos szerdán Brüsszelben kijelentette, az a tény, hogy az EB meghozta a döntést az európai alapokkal kapcsolatban Bulgária esetében, jelzés, hogy az intézmény nem fog habozni, hogy hasonló intézkedéseket hozzon más államok, így Románia esetében is.

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'