Fölszálott a páva

JelenHaz
Hétfõ, 2019. október 21., 21.04

Egységes román jelölt

 
 
2008. július 25., 20.20
Péntek

A PNL és a PD-L Hargita megyei szervezeteinek vezetősége azt javasolja a megye román pártjainak, hogy közös, egységes jelöltet támogassanak a megye északi részében levő egyéni választókerületben. 

A két megyei szervezet által pénteken kiadott közös közlemény rámutat, a PNL és a PDL Hargita megyei vezetősége annak érdekében, hogy megszerezzenek egy képviselői mandátumot, úgy döntött „közös, egységes jelöltet kell állítani, akit a megye minden román politikai alakulata támogat”.

„A két párt vezetősége felkéri a többi román párt megyei vezetőségét, csatlakozzanak, és közösen válasszanak ki egy jelöltet, aki méltósággal tudná képviselni a megye lakosságát” – áll a dokumentumban.

A megye északi részének egyéni választókörzete a következő településeket foglalja magába: Borszék, Gyergyóditró, Galócás, Zeteváralja, Tölgyes, Csíktaploca, Gyergyóbélbor, Gyergyóholló és Gyergyósalamás. A statisztikai adatok szerint ezeken a településeken megközelítőleg 41 000 személy él, 64 százalékuk román.  Sorin Truţă, a PNL Hargita megyei szervezetének alelnöke kijelentette, természetesnek tartja, hogy a megye román lakossága is képviselve legyen a parlamentben.

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Nagy István / Vasárnap, 2008. július 27., 14.12 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Így is csinálják, már jó kétszáz éve, rendületlenül. De mikor lesz Markó és holdudvara 200 éves?
Hozzászólt: Murvai Miklós / Szombat, 2008. július 26., 14.29 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Ezt így kell csinálni.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'