Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Hétfõ, 2019. október 14., 18.21

Elfogadták Abramovics lemondását

Roman Abramovics
Roman Abramovics

Dmitrij Medvegyev orosz államfő csütörtökön saját kérésére felmentette a milliárdos Roman Abramovicsot Csukcsföld kormányzói posztjáról.

Abramovics, aki főleg Moszkva és London között ingázik, régóta szerette volna elhagyni a Bering-szoros partjainál lévő távoli kerület kormányzói posztját, és már többször is benyújtotta lemondását, ám azt a korábban hivatalban lévő Vlagyimir Putyin elnök nem fogadta el.

Abramovicsot először 2000. december 24-én, a szavazatok 92 százalékával választották meg a nyersanyagokban gazdag, ám Moszkvától mintegy 6 ezer kilométerre észak-keletre fekvő Csukcsföld kormányzójává. Ezután az üzletember-kormányzó hatalmas összegeket fektetett be a rendkívül elmaradott térségbe, egyebek mellett a saját vagyonából is, hogy javítsa a helyi lakosok életkörülményeit. 2005-ben újabb ötéves ciklusra őt választották a helyiek kormányzónak.

Az üzletember 8 éves tevékenysége alatt szinte megszűnt a munkanélküliség a régióban, és több, mint 500 százalékkal nőttek a bérek. Szóvivői szerint mostani visszavonulása nem befolyásolja a térségbeli üzleti projektjeit, és a karitatív tevékenységét is folytatni kívánja.

Abramovics, akinek vagyonát tavaly a Forbes magazin mintegy 11,8 milliárd euróra (mintegy 2 700 milliárd forint) becsülte, leginkább arról ismert a világban, hogy ő a tulajdonosa a londoni Chelsea labdarúgóklubnak.

(FH)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'