JelenHaz
Hétfõ, 2019. július 15., 23.01
Nekünk Kolozsvár, nem Cluj-Napoca

Elutasították Funarék keresetét

Gheorghe Funar
Gheorghe Funar

A Kolozs Megyei Választási Iroda ma elutasította a nagyromániások (PRM) keresetét az RMDSZ választási plakátjainak ügyében, amelyek a szélsőséges párt szerint Magyarország zászlajának színeit tartalmazzák, és magyarul jelenik meg rajtuk a város neve: Kolozsvár.

A Kolozs Megyei Választási Iroda döntése értelmében az RMDSZ plakátjai nem idézik nyilvánvalóan "egy másik állam nemzeti jelképeit".

A választási iroda eldöntötte ugyanakkor, hogy a kolozsvári tanács és a polgármester-jelölt plakátjait illetően áthárítja a felelősséget a Városi Választási Irodára, amely szerdán hoz ítéletet az ügyben.

A Megyei Választási Iroda tagjai 9 mellette és 3 ellene szavazattal fogadták el a döntést.

 László Attila, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke keddi sajtótájékoztatóján kijelentette, a PRM és Gheorghe Funar szenátor kezdeményezései elavultak, illetve, hogy a szenátor "a múltban él".

"Sajnálom, hogy a szenátor úr nem vette észre, hogy a magyar nyelv is egyike az Európai Unió hivatalos nyelveinek, és mi csatlakoztunk az Unióhoz. Engem azonban az lep meg, hogy 2008-ban valakinek megfordul a fejében az, hogy ezen nyilatkozatok és hozzáállás segítségével sikerül elnyernie Kolozsvár polgármesteri tisztségét. Azt sugallnám neki, hogy tanulmányozza a többi politikai alakulat és ellenjelölt hozzáállását, és, hogy a város közlekedési problémáinak megoldásáról, a munkaerőt érintő gondok megoldásáról, vagy más projektekről beszéljünk" - mondta László Attila.

A PRM feljelentést tett a Kolozs megyei és a kolozsvári választási irodánál, kérve az RMDSZ választási plakátjainak eltávolítását. A PRM azzal érvel, hogy a falragaszok Magyarország zászlójának színeit tartalmazzák, és nem a város törvényes elnevezése jelenik meg rajtuk.

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Szövérdfi- Szép Zoltán / Szerda, 2008. május 14., 09.29 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Az ilyen bohócok mint Funár és Vadim csak nekünk tesznek szívességet. Zsizsi(k) pártja szerencsére megosztja a nacionalista szavazókat és így nem fognak bejutni a parlamentbe. A szomorú az, hogy ha az rmdsz és mpp nem indul közösen, akkor mi sem jutunk be.
Hozzászólt: Hajas János / Kedd, 2008. május 13., 23.20 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Az jár az eszemben, hogy honnan táplálkozik ebben az emberben ez a nagyfokú magyarellenesség és gyűlölet? Rossz lehet szerencsétlennek, mert állandóan készenlétben kell lennie minden sejtjének a gyűlölet szinten tartásához. Addig tüzeli magát, amíg saját gyűlöletének abnormális rabságában végzi. Mondhatnám, hogy "az idő mindent megold", ezt a problémát is megfogja, hiszen múlandóak vagyunk ezen a Földön, nézve Funart, ő sem mai gyerek, nem lehet olyan hosszú az élete, hogy megérje gyűlölködni. Amikor erre rájön már a saját nemzete is szégyelni fogja, okkal. Nem hiszem, hogy követni kellene egy ilyen elmebeteget. Erre előbb-utóbb mindenki rájön.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'