JelenHaz
Szombat, 2019. július 20., 08.02

Fellebbezett a csendőrverő szurkoló

Fellebbezett a csendőrverő szurkoló
Fellebbezett a csendőrverő szurkoló

Megfellebezte a kolozsvári törvényszék ítéletét a három szurkoló egyike, akiket pénteken tartóztattak le, mert a Kolozsvári U - CFR futballmérkőzés előtt egy csendőrt bántalmaztak.

Jogi források szerint eddig csak Tivadar Tolja fellebbezett a kolozsvári törvényszék ítélete ellen, amellyel a múlt pénteken 29 napos előzetes letartóztatásba helyezték. A fellebbezést az elkövetkező napokban tárgyalja a Kolozs megyei törvényszék.

A kolozsvári törvényszék pénteken 29 napos előzetes letartóztatási parancsot állított ki Paul Adrian Stanciu és Tivadar Tolja nevére, illetve 15 napos előzetes letartóztatási parancsot a kiskorú Florin T.C. nevére hatósági közeg megsértése és súlyos testi sértés miatt. A rendőrök által bekísért negyedik szurkoló, Horaţiu Ioan Cătălina, a bíróság ítélete szerint 30 napig nem hagyhatja el a várost, és ugyanannyi ideig tilos részt vennie bármilyen sporteseményen. A négy szurkoló beismerte vétkét, és azt mondták, az alkohol hatása alatt voltak, amikor a csendőrt megütötték.

Közel három hónapig tartó orvosi kezelésre szorul a mérkőzése előtt megsebesített csendőr. Gabriel Romulus Oşan a kolozsvári idegsebészeti klinikán fekszik. A rendőrség az újságírók és a megsérült csendőr által készített filmfelvételek megtekintése után tartóztatta le a kolozsvári 18 éves Paul Adrian Stanciut, a 19 éves Tivadar Toljat, a 16 éves F.T.C.-t, valamint a kudzsiri Ioan Horaţiu Cătălinat.

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'