https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Kedd, 2019. szeptember 17., 04.11
Băsescu hálája Putyinnak

Felmelegítették a töltött káposztát

Felmelegítették a töltött káposztát
Felmelegítették a töltött káposztát

Vlagyimir Putyin orosz államelnök ma részt vett a NATO–Oroszország Tanács ülésén Bukarestben, a NATO-csúcstalálkozó zárónapján.

A hivatalából hamarosan visszavonuló Putyin jelenléte azért nagy jelentőségű, mert köztudott a katonai tömb és Oroszország közötti rideg kapcsolat, emellett az észak-atlanti szövetség 2006-os rigai csúcstalálkozóján való részvételt az utolsó pillanatban mondta le, és csütörtök estig az is kérdéses volt, hogy a román fővárosba eljön-e. Emellett Putyin az első, 1990 után Romániába látogató orosz elnök.

A vendéget fogadó Traian Băsescu román államfő megköszönte Putyinnak, hogy elfogadta a meghívást, a látogató pedig a NATO-csúcstalálkozó bukaresti megszervezését dicsérte, és az orosz fővárosba invitálta kollégáját. Mindkét államférfi kiemelte: a 130 kétoldalú éves román-orosz kapcsolatok javultak Băsescu 2005-ös moszkvai látogatása után, gazdasági és kereskedelmi téren, azóta ötmilliárd dolláros forgalmat bonyolítottak le.

A tanácskozást követő fogadáson Băsescu, Putyin, George W. Bush amerikai elnök, Jaap de Hoop Scheffer NATO-főtitkár és Ban Ki-moon ENSZ-főtitkár egy asztalnál ült.
(Mediafax)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'