Vasárnap, 2018. július 22., 21.47
Egy sofőr a rendőrök elől menekülve 5 parkoló autóval ütközött

Filmbe illő autós üldözés Déva utcáin

Filmbe illő autós üldözésnek lehettek tanúi a dévaiak csütörtökről péntekre virradó éjjel, amikor egy autó vezetője nem akart megállni a közlekedési rendőrök jelzésére, és menekülés közben öt parkoló autót sodort el. A sofőr eltűnt a panelházak között, a rendőrség keresi.

Az incidens csütörtök éjjel fél négy körül történt, a Hunyad megyei Déván.

Bogdan Nițu megyei rendőrségi szóvivő pénteken a MEDIAFAX tudósítójának azt mondta, a közlekedési rendőrség egy autóvezetőt akart szabályos jelzéssel félreállítani az úton, ám az nem akart megállni, ezért az angol rendszámú gépjárművel menekülőre fogta, miközben a rendőrautó bekapcsolt szirénákkal követte.

„Végül az autót a December 22. sugárúton sikerült megállítani, de annak vezetője továbbra is menekülni próbált, és közben kárt okozott öt, a sugárút szélén parkoló gépjárműben. Szerencsére csak anyagi kárt okozott, személyi sérülés nem történt. Két utasát a rendfenntartók segítségével elfogták és megbilincselték, de az autóvezetőnek sikerült elmenekülnie. Személyazonosságát ismerjük, jelenleg körözik.

Vizsgálatunkból kiderült, hogy a gépkocsi be van jegyeztetve, a sofőrnek van érvényes jogosítványa” – mondta el Bogdan Nițu.

A szóvivő szerint mind az autóvezető, mind a két utas fiatalkorú.

A sofőr a panelházak közé menekült, több rendőr vette üldözőbe, de nem sikerült elfogniuk.

„A közlekedési rendőrség és a rendfenntartó erők több csapatát is riasztották a helyszínre, az üldözést végző csapat erősítésére. Fegyverhasználat nem történt, csak szóban szólították fel őket megállásra, a törvényes eljárás szerint, mert egyértelmű volt, hogy menekülni akarnak. Az autóvezető egyébként a panelházak közé menekült, a rendőrök gyalog és autóval is üldözőbe vették, de nem fogták el. A két utast bilincsben vitték a rendőrségre kihallgatásra” – magyarázta el a rendőrségi szóvivő. (Mediafax)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'