JelenHaz
Péntek, 2019. november 22., 15.14

Gyűlik a bizalmatlanság

Gyűlik a bizalmatlanság
Gyűlik a bizalmatlanság

Emil Boc PDL-elnök hétfőn bejelentette, a demokrata-liberálisok kedden egyszerű indítványt nyújtanak be az oktatás terén. Hajlandóak azonban bizalmatlansági indítvánnyá változtatni ezt, olyképpen, hogy összesűrítik a pártok oktatást érintő egyszerű indítványait, beleértve a PSD indítványát is.

„Ha lesz más egyszerű indítvány az oktatás témájában más politikai párttól, és ha lesz politikai akarat arra, hogy összesűrítsük ezeket bizalmatlansági indítványba, nem lesznek fenntartásaink, hogy megtegyük” – jelentette be a PDL elnöke. A PDL számára nem az a fontos, hogy meglegyenek a szükséges szavazatai az esetleges egyszerű indítvány benyújtásához, hanem az, hogy megkapja a szükséges szavazatokat az indítvány elfogadásához. „Az a fontos, hogy meglegyen a szükséges szavazatszám a bizalmatlansági indítvány elfogadására. Csak akkor szállsz harcba, ha biztos vagy benne, hogy el is fogadják az indítványt” – állította Boc.

A PDL elnöke hozzátette, csak a PSD támogatásával lehet elfogadni egy bizalmatlansági indítványt. „Bárhogy is szeretnénk mi, parlamenti pártok elfogadni egy bizalmatlansági indítványt, nincs meg az elfogadtatásához szükséges szavazatszám, ha a PSD nem támogatja azt” – emlékeztetett Boc.

Arra a kérdésre, ha a PDL tárgyal-e a PRM-vel bizalmatlansági indítvány benyújtásáról, Boc azt válaszolta, hogy semmiféle tárgyalás nincs ebben a témában, mivel a két pártnak nincs meg a szükséges szavazat száma ehhez az eljáráshoz. A PDL-nek az oktatást érintő egyszerű indítványa felkéri a kormányfőt, hogy javasolja az államelnöknek Cristian Adomniţei miniszter menesztését, mivel nem képes hatékonyan vezetni az oktatási tárcát, illetve, hogy párt- és személyes érdekekre használja a közpénzeket.

Cătălin Croitoru FEN-vezető, a PDL tagja pedig kijelentette, a liberális Cristian Adomniţei a leggyengébb oktatási miniszter, akinek a tevékenysége a romániai oktatási rendszer összeomlásához vezetett.

Mircea Geoană PSD-elnök Jászvásáron pénteken kijelentette, a PSD jövő héten nyújtja be egyszerű indítványát az oktatás terén. Rámutatott, Cristian Adomniţei miniszternek óriási költségvetés áll a rendelkezésére, amelyet azonban nem tud helyesen elkölteni. (Mediafax)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'