JelenHaz
Kedd, 2019. augusztus 20., 04.09

Harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezték az olasz álsebészt

Az ügyészek kérésére a bukaresti 1. kerületi törvényszék bírái csütörtök késő este elrendelték a végzettség nélkül több romániai magánklinikán is plasztikai műtéteket végző olasz álorvos, Matteo Politi harminc napos előzetes letartóztatásba helyezését.

Folytatólagosan elkövetett és egyszerű csalással, illetve egy szakma vagy tevékenység jogtalan végzésével gyanúsítják.

A kürtösi határrendészek szerdán kapták el a nyolc osztállyal több bukaresti magánklinikán is praktizáló olasz álorvost, amikor megpróbált elmenekülni az országból. A férfi reggel 6 óra körül kilépésre jelentkezett a kürtösi vasúti átkelőnél, egy Bukarest és Budapest között közlekedő Interregio járattal próbálta meg elhagyni az országot.

„A határrendészek megállapították, hogy az illető személy nevére figyelmeztetés van kiadva, egy letartóztatási parancs, az illető személy ellen ugyanis csalás miatt zajlik eljárás” – mutat rá az idézett közlemény.

A bukaresti 1. kerületi törvényszék mellett működő ügyészség bűnvádi eljárást indított, miután a fővárosi orvoskamara panaszt nyújtott be, amelyben jelezte, hogy az olasz származású álsebész műtéteket végzett Romániában. Az ügyészség képviselőinek tájékoztatása szerint a vizsgálat egy szakma vagy tevékenység jogtalan végzése miatt vizsgálódnak.

A Libertatea lap arról számolt be, hogy az ál plasztikai sebész egy éven át több bukaresti magánklinikán is dolgozott, álnéven, Matthew Mode-ként, orvosi végzettség nélkül pedig többtucat emberen hajtott végre műtétet. Matteo Politi az igazi neve, és velencei olasz állampolgár, aki összesen nyolc osztályt végzett el.

2011-ben az olasz hatóságok másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, miután több éven át hazudta azt, hogy orvos, és visszaélt azzal, hogy ugyanaz a családneve egy modenai elismert szívgyógyásszal, Luigi Vincenzo Politivel.

(Mediafax)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'