JelenHaz
Szerda, 2019. november 20., 11.26
Zajlik a hó eltakarítása a Transzfogarasi útról

Három héttel a nyitás előtt a hóréteg hétméteres

Az útügyi hatóság alkalmazottjai javában dolgoznak a hó eltakarításán a Transzfogarasi útról, azonban három héttel a tervezett nyitás előtt a hóréteg vastagsága még eléri a 6-7 métert. Az útügy ugyanakkor lavinaveszélyre figyelmeztet.

 

Elekes Róbert, a brassói regionális útügyi igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint a helyszínen levő munkatársak jelenleg azon dolgoznak, hogy legalább egy sávról eltakarítsák a havat, hogy több géppel tudjanak dolgozni a későbbiekben.

 

„Még nagyon sok a tennivaló. A hóréteg a fal mellett 6-7 méteres. Egy sáv eltakarításán dolgozunk, hogy bemehessenek a hókotró gépek. Csak egy sáv. Ezek egyelőre előkészítő munkálatok, majd meglátjuk, hogy mennyire károsodott az aszfalt a hó alatt, megnézzük, vannak olyan sziklák, amelyek lezuhanhatnak, lesznek közlekedésbiztonsági intézkedések, támfalak, útjelzők. A táblákat ősszel összegyűjtik, most vissza kell azokat tenni, kátyúzni kell. A hó csupán az első lépés” – részletezte a tennivalókat a szóvivő.

 

A brassói regionális útügyi igazgatóság arra figyelmeztet, hogy a munkálatok miatt fokozott a lavinaveszély a környéken. (Mediafax)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'