50%-os árzuhanás
Péntek, 2019. július 19., 15.25

Hatodszorra Duna-nap Torockón

A Duna Médiaszolgáltató hatodik alkalommal rendezi meg a Duna-napot Torockón június 1-jén – mondta a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán szerdán.

Dobos Menyhért ismertette: a médiaszolgáltató 2013-ban vásárolta meg a torockói Duna-házat azzal a céllal, hogy „előretolt kulturális bástyaként” működjön a régióban.
A rendezvényt hagyományosan a nemzeti összetartozás napjához közel eső hétvégén tartják, most azonban a csíksomlyói búcsú és az EP-választások miatt halasztani kellett – jegyezte meg.
Kolozsvártól Tordáig nagyon sokan részt vesznek a Duna-napon, tavaly mintegy nyolcezren gyűltek össze a romániai falu felé emelkedő Székelykőnél. Hagyományosan kiállítással várják az érdeklődőket, tavaly erdélyi írók és költők hatalmas molinói előtt hangzottak el szavalatok, idén pedig a legnagyobb székely, Orbán Balázs nyomában címmel nyílik majd kiállítás – fűzte hozzá.
Ismertette: a gyereknap alkalmával a legkisebbekre is gondoltak, lovaglás, íjászat, versmondás, kincskereső játék is várja őket. A podiumszínpadon népviseleti bemutató, valamint – idén először – operettelőadás is lesz, Oszvald Marika és Peller Károly közreműködésével. A nagyszínpadon este héttől Kövér László, az Országgyűlés elnöke mond ünnepi beszédet. A rendezvény záróakkordjaként koncertet ad Nagy Feró és a Beatrice, majd az összetartozás koncert részeként Varga Miklós, Sasvári Sándor, Sasvári Léna, Varga Vivien és Varga Szabolcs lépnek a színpadra. A napot tűzijáték zárja majd.
(MTI)

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'