https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Szerda, 2019. szeptember 18., 04.15

Hetven kiló dinamit egy pályaudvari szekrényben

 
 
2008. június 08., 19.30
Vasárnap

Svédországban őrizetbe vettek két férfit, mert a hatóságok szerint hetven kilogrammnyi dinamitot helyeztek el a malmöi központi pályaudvar egyik tároló szekrényében - közölte vasárnap a svéd város rendőrsége, amelynek bejelentés szerint három további embert is őrizetbe vettek az üggyel kapcsolatban.

A 41 és 42 éves férfiak, akiket csütörtökön vettek őrizetbe állítólag kapcsolatban állnak a Pokol Angyalai nevű hírhedt motoros bandával. A malmői rendőrség azt nem közölte, hogy a gyanúsítottak mire akarták volna használni a robbanóanyagot, és arról sem nyilatkoztak, hogyan sikerült megtalálni a dinamitot. A svéd TT hírügynökség jelentése szerint a robbanószert az ország északi részére akarták szállítani a gyanúsítottak.

Arról nem érkezett információ, hogy a hetven kilogramm dinamithoz bármiféle időzítőt, vagy gyújtószerkezetet kapcsoltak volna. Egy bombaszakértő a Sydsvenskan című svéd lapnak nyilatkozva azt állította, hogy az egész épület romba dőlt volna, ha felrobbannak a dinamitrudak.

A The Local című svéd lap emlékeztetett arra, hogy Malmö városában az elmúlt hónapokban több robbanás is történt, és a svéd rendőrök már gyanakodtak arra, hogy a 42 éves, most őrizetbe vett egyik férfi nagyobb mennyiségű robbanóanyaggal rendelkezik. Áprilisban ugyanis őrizetbe vettek egy hozzá közel álló embert, miután kilencven darab detonátort találtak malmői lakásán.

A svéd rendőrök az üggyel kapcsolatban még további három embert vettek őrizetbe csütörtökön. A jelentések szerint mindannyian különböző motoros bandák tagjai.

(FH)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'