https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 16.10

Holttestek a hajóban

Holttestek a hajóban
Holttestek a hajóban

Sok holttestet találtak a mentőbúvárok azon a kompon, amelyik 862 emberrel a fedélzetén szombaton süllyedt el a Fülöp-szigetek partjainál – közölte ma a haditengerészet egy szóvivője. A mentési és keresési munkákat eközben továbbra is hátráltatja a rossz időjárás miatt háborgó tenger.

„Számos holttest van a hajóba zárva” – mondta Edgardo Arevalo alezredes, hozzátéve: a búvárok egyelőre nem tudtak további részletekről beszámolni, mert túl nagy a sötétség az elsüllyedt hajónál. „Túl sötét van a járműben ahhoz, hogy tudjuk, hány gyerek vagy idősebb ember holtteste van bent” – fogalmazott a szóvivő, aki szerint a háborgó tenger miatt egyelőre a hajóba való bejutás is nehézséget okoz a búvároknak. „Problémát jelent az is, hogy hogyan szabadítsák majd ki a holttesteket” – tette hozzá Arevalo.

A szóvivő nem bocsátkozott találgatásokba arra vonatkozóan, hogy hány halottat rejthet a komp, de mint mondta: a hajó olyan gyorsan süllyedt el, hogy sokaknak nem volt idejük elhagyni a járművet. A parti őrség legfrissebb adatai szerint eddig 43 túlélőt találtak a katasztrófa után.

A komp helyi idő szerint péntek este futott ki a manilai kikötőből, nem sokkal azelőtt, hogy a Fengsen tájfun irányt változtatott, és lecsapott a térségre. A hajó motorja a viharban megsérült, majd szombaton sekély vizekre sodródva léket kapott és elsüllyedt. Túlélők szerint a tenger mindössze 15 perc alatt elnyelte a hatalmas kompot.

(FH)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'