MOL Winter EVO
Kedd, 2019. január 22., 03.56

Indul a Nő az esély! – az RMDSZ Nőszervezetének tehetséggondozó képzéssorozata

Indul a Nő az esély! – az RMDSZ Nőszervezetének tehetséggondozó képzéssorozata
Indul a Nő az esély! – az RMDSZ Nőszervezetének tehetséggondozó képzéssorozata

Kolozsváron, Sepsiszentgyörgyön és Zilahon szervez Nő az esély! címmel képzéssorozatot az RMDSZ Nőszervezete a Magyar Ifjúsági Értekezlettel partnerségben olyan, 16–35 év közötti nőknek, akik aktívan szeretnék segíteni közösségük fejlődését.

 

A képzés résztvevői vezetett műhelymunkákon és szakmailag elismert trénerek előadásain vehetnek részt, bővíthetik ismereteiket a projektmenedzsment, rendezvényszervezés, online kommunikáció, nyilvános beszéd és megjelenés, valamint a női érdekképviselet témaköreiben. 

 

„Célunk, hogy a fiatalok bevonásával olyan programokat generáljunk, amelyek nekik szólnak, az igényeikre szabottak, és a problémáikra adnak megoldásokat. Eszközöket szeretnénk adni ahhoz, hogy saját maguk keressék és találják meg a lehetőségeket. Nem mi akarjuk megmondani, hogy mit tervezzenek, hanem arra akarjuk ösztönözni, hogy ők találják ki projektjeiket. Reményeink szerint rengeteg jó ötlet születik majd, a legjobbakat pedig támogatjuk abban, hogy megvalósulhassanak” – mondta Hegedüs Csilla, a Nőszervezet ügyvezető elnöke.

 

„A Nő az esély! – tehetséggondozó képzésünkkel szeretnénk bevonni, motiválni, gyakorlati, illetve elméleti tanácsokkal ellátni a tehetséges, aktív lányokat. Szándékunk, hogy programsorozatunk üzenete szemléletformáló legyen, és minden olyan fiatal lányhoz eljusson, aki tenni szeretne valamit a jövőért, a közösségért” – tette hozzá Bogya Anna a Nőszervezet Ifjúságért felelős alelnöke.

 

Az első képzésre Tordaszentlászlón kerül sor, szeptember 22–23. között, ahova várják a Kolozs, Fehér, Hunyad, Beszterce-Naszód és Szeben megyei érdeklődőket. Jelentkezni a noazesely@rmdsz.ro email címre beküldött önéletrajzzal és motivációs levéllel lehet, szeptember 16-ig. A rendezvény az alábbi linkre kattintva érhető el: https://www.facebook.com/events/1656819197779121/

 

Szeptember 29–30. között Székelyföldre a Maros, Kovászna, Hargita és Brassó megyei lányokat várják, a zilahi alkalomra pedig a Bihar, Szatmár, Szilágy, Arad ésTemes megyeieket. További részletek az RMDSZ Nőszervezet Facebook-oldalán.

 

A képzést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Tehetség Program és az RMDSZ támogatja. (rmdsz.ro)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'