JelenHaz
Péntek, 2019. május 24., 07.52
Visszaszámlálás!

Indul a WEBkastély vetélkedő

 
 
2012. szeptember 26., 17.02
Szerda

A PONT Csoport második alkalommal indítja útnak WEBkastély elnevezésű online vetélkedőjét.

Nyeremények, kalandok, élmények várnak a jelentkezőkre a rejtélyek feltárása és feladatok megoldása során. A verseny típusát tekintve, ez a vetélkedő egyedülálló, hiszen a régi idők szellemét idézi fel a napjaink internetes felületén. Különlegessége egyedi és kihagyhatatlan élményt nyújt, amely mellett a jelentkezők sok hasznos és fontos információt gyűjthetnek kultúránk kincseiről, a kastélyokról.

A nyertes csapat díjként egy Winkler Gyula és Sógor Csaba Európai Parlamenti Képviselők által biztosított brüsszeli utazással gazdagodik, ahol további kalandok várnak majd a csapattagokra.

A verseny célja, hogy tájékoztasson az erdélyi kastélyok állapotáról, és hogy bekapcsolja őket a turisztikai körforgásba. „Szeretnénk, ha szorosabbá fonódna a kapcsolat a közösség és a kastélyok, kúriák tulajdonosai,működtetői között, ezáltal is tudatosítva, hogy a műemlékek a település részei, közös örökséget hordoznak, amely a közösséget is gazdagítja.”

Erdélyben rengeteg romos állapotban levő kastély és kúria áll kihasználatlanul, annak ellenére, hogy ezen épületek a helyi kulturális örökség alappilléreit képezik. A Kastély Erdélyben program célja Erdély kastélyai és kúriái gazdasági, társadalmi és turisztikai szerepének megismertetése, valamint ezek a térség fenntartható fejlődéséhez való hozzájárulásának erősítése és kulturális értékük megőrzése.

A 2011-ben lezajlott vetélkedőre 23 csapat nevezett be Erdély különböző tájairól, akiknek még több mint 3000 embert sikerült a szavazások által bevonniuk a projektbe. A vetélkedő során a versenyző csapatok négy próbát kellett teljesítsenek, ilyen volt egy örökbe fogadott kastély múltjával, jelenével és jövőjével kapcsolatos feladatok és egy állandó-próba, amely egy kastélynap szervezését takarta.

Az idei versenyre is várják a lelkes csapatok jelentkezését a www.webkastely.rocímen. A jelentkezés folyamatos, azaz a verseny időtartama alatt 2012. szeptember 17. –től kezdődően bármikor be lehet nevezni.

Élj a kastéllyal!

 

További információk:

Márton Kinga, projektfelelős

kastely@pontweb.ro

Telefon: 0364-101616, 0749-193499


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'