https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 16., 23.21

Iohannis reméli, hogy lecserélik a bel- és a külügyminisztert

2019. július 11., 19.21
Csütörtök

Klaus Iohannis szerdai bejelentése szerint várja Viorica Dăncilă kormányfő kormányátalakítási javaslatait, és reméli, hogy leváltja az általa már korábban is bírált bel- és külügyminisztert.

„Nagyon elégedetlen vagyok azzal, ahogy a PSD eljár. Nem rejtem véka alá, inkább a nyilvánosság előtt mondom el. Vannak az állam működését érintő ügyek, amelyekben akkor is tárgyalnunk kell a miniszterelnök asszonnyal, ha nagyon ellentétes politikai álláspontot képviselünk” – mondta Klaus Johannis a PSD-vel fennálló viszonyáról a pártvezetés cseréje után.

A kormányátalakítás kapcsán az elnök azt mondta: „Nem vagyok hajlandó semmiről sem alkuba bocsátkozni a PSD-vel, de egyértelmű, hogy nélkülem nem lehet semmilyen kormányátalakítás. Várom a javaslatokat”.

„Egyértelműen időszerű lenne, és remélem, hogy legalább két minisztert – a bel- és a külügyminisztert – lecserélik” – tette hozzá.

Klaus Iohannis már korábban is követelte Carmen Dan és Teodor Meleșcanu menesztését a május 26-i európai parlamenti választás megszervezésének módja miatt.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'