JelenHaz
Hétfõ, 2019. december 09., 10.01

Jobboldal kizárva

Jobboldal kizárva
Jobboldal kizárva

Mircea Geoană PSD-elnök szombaton kijelentette, mindenféle választás előtti szövetséget kizár a jobboldali pártokkal, emlékeztetve, hogy a PSD ellenzéki párt marad. A Călin Popescu Tăriceanu kormányfővel való találkozásra utalva Geoană kifejtette, ez egy normális találkozó volt, „melynek keretében sok kérdésről beszéltek”. Geoană véleménye szerint egy országot nem lehet többség nélkül kormányozni, és a jelenlegi ország vezetőségnek megoldást kell találnia a többség megszerzésére.

Arra a kérdésre, hogy a kormányfő segítségét kérte-e, hogy az ország kilábaljon a krízisből, Geoană nem volt hajlandó válaszolni, csak azt jelentette ki, hogy a PSD ellenzékben marad, a PNL pedig kormányon van. Geoană hozzátette, a politikai vezetőkkel tartott találkozókon az egyéni választókerületes szavazásról esik szó, illetve a választások összevonásáról, de nem volt hajlandó a találkozások következtetéseiről beszélni.

A Cotidianul napilap szerint Mircea Geoană PSD-elnök kedd este azt javasolta a kormányfőnek, kössenek politikai egyezséget annak érdekében, hogy a választások után szociáldemokrata-liberális kormányt hozzanak létre.
(MEDIAFAX)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'