https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Csütörtök, 2019. szeptember 19., 09.14
NATO-csúcs

Jövőre Strasbourgban és Kehlben

Jövőre Strasbourgban és Kehlben
Jövőre Strasbourgban és Kehlben

A NATO-vezetők úgy döntöttek, hogy a következő csúcstalálkozót a francia-német határon, Strasbourgban és Kehlben tartják 2009 áprilisában, jelentette be egy magas rangú francia hivatalosság.

Az AFP szerint Németország és Franciaország úgy döntött, hogy közös ajánlattal áll elő, ami a 2009-es NATO-csúcstalálkozó megszervezését illeti. Jövőben lesz a NATO megalapításának 60. évfordulója.

– Nicolas Sarkozy francia elnök és Angela Merkel német kancellár azt szeretnék, hogy a Washingtoni Szerződés aláírásának 60. évfordulóján, hangsúlyt fektessenek a francia-német barátságra, illetve, hogy rámutassanak, mennyire fontos szerepet játszik a Szövetség az európai béke fenntartásában – nyilatkozta egy német hivatalosság.

A NATO történelmében premiert jelent a csúcstalálkozónak két különböző városban, két különböző országban való megszervezése. A második világháború után Strasbourgot gyakran jellemezték a francia-német megbékélés szimbólumaként. 

Franciaország az 1950-es évek közepétől nem szervezett NATO-csúcsértekezletet, és felhasználhatná ezt az alkalmat arra, hogy megjelölje a Szövetség integrált katonai erőinek sorába való visszatérését. Franciaország 1966-ban vonult vissza a katonai struktúrákból  Charles de Gaulle generális döntése nyomán.
(Mediafax)

Kapcsolódó anyagok

Meghívásosdi
Macedónia nem kap meghívást
Kórházba szállították a csúcstalálkozó egyik résztvevőjét
A takarítónő lekefélte
Montenegró és Bosznia-Hercegovina megkezdi párbeszédét a NATO-val

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'