Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Hétfõ, 2019. október 14., 18.22

Katonai lőszerraktárak robbantak fel Szófiában

Szófia
Szófia

Nagy erejű robbanások rázták meg csütörtökön hajnalban Szófia egyik keleti kerületét. A detonációk közel 40 percen át követték egymást. A helyi rádiók szemtanúkra hivatkozva azt közölték, hogy valószínűleg katonai raktárak robbantak fel.

A bolgár védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a raktárakban régi, megsemmisítésre szánt lőszereket tároltak. Mintegy 20 tonna lőszer van a telepen. Rendőr- és polgári védelmi tisztviselők elmondták, hogy a mentőalakulatok egyelőre nem tudják megközelíteni a robbanás központját a folyamatos robbanások miatt.

Zlatan Sztojkov tábornok azt nyilatkozta, hogy egy lőpor- és lőszerraktárban történtek robbanások. Mindenkit kimenekítettek a környékről - mondta, hozzátéve: nehéz előrelátni, hogy lesznek-e még további robbanások. Előzetes hírek szerint egy személy megsérült, amikor lakása betört ablakának szilánkjai sebesítették meg.

Szemtanúk elmondták, hogy a robbanások megremegtették az épületeket, az emberek félelmükben kirohantak az utcákra. Valeri Mladenov, a fővárosi polgári védelem vezetője felszólította a lakosokat, hogy maradjanak otthonaikban. Az általuk elvégzett vizsgálatok szerint a levegőben nincs káros szennyezés, az emberek tömeges kimenekítésére nincs szükség.

A közlekedési minisztérium beszámolt arról, hogy lezárták a főváros északkeleti részében fekvő nemzetközi repülőteret mindaddig, amíg nem lesz biztonságos a helyzet a repülés szempontjából. Az érkező járatokat a dél-bulgáriai Plovdiv légikikötőjébe irányították át. A robbanás környékét ugyancsak lezárták. A területet ugyanakkor felkereste Georgi Parvanov bolgár államfő és más magas rangú tisztviselők, míg Szergej Sztanisev miniszterelnök rendkívüli kormányülést hívott össze.

(MTI)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'