MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 12.07
Nincs semmiféle alkotmányossági probléma a római katolikus iskola létrehozására vonatkozóan

Kelemen: Megromolhat az RMDSZ–PNL közötti viszony

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) hibát követ el, amikor akadályozza az iskola létrehozását. A liberálisok és a népi mozgalmárok ma támadják a többség-kisebbség párbeszédének lehetőségét, elutasítanak minden, a magyar közösség szempontjából fontos intézkedést – hangsúlyozta Kelemen Hunor azt követően, hogy a Nemzeti Liberális Párt és a Népi Mozgalom Párt alkotmánybíróságon támadta meg a Szövetség római katolikus iskola létrehozására vonatkozó törvényét.

A PNL és a PMP az időt húzza. Amíg az alkotmánybíróság nem dönt, az államelnök sem tudja kihirdetni a törvényt. Az államelnöki kihirdetés pedig azokat az adminisztratív döntéseket is hátráltatja, amelyek az iskola létrehozására irányulnak – részletezte a szövetségi elnök.

 „A PNL és PMP ezzel a lépésével azt üzeni, hogy ultranacionalista, magyarellenes párt. Az iskola létrehozásának gátolása nem az RMDSZ ellen irányul, mert az iskola nem az RMDSZ-é. A római katolikus iskola a marosvásárhelyieké, a Marosvásárhelyen élő magyar közösségé. 2018-ban a liberálisoknak és népi mozgalmároknak a Szociáldemokrata Párttal, és nem a magyarokkal kellene harcolniuk” – fogalmazott.

Kelemen Hunor elmondta: a PNL ugyanannak az európai politikai pártcsaládnak, az Európai Néppártnak a tagja, mint az RMDSZ. Ha ma nem is, hosszú távon mindenképp válaszokat kell adnia magyarellenes kirohanásaira – nyomatékosított. (RMDSZ)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'